Baba ganoush van Honey & Co.

Dit recept komt uit het boek Honey & Co. een boek vol Midden-Oosterse heerlijkheden. Ik hou van baba ganoush met zijn volle gerookte smaak. En het is ook nog eens heel makkelijk te maken.

Ingrediënten:
voor 4-6 personen als mezze
2 kleine, stevige aubergines (ongeveer 300 g vruchtvlees)
2 teentjes knoflook, gepeld
50 g tahinpasta
2 eetl. citroensap
1/4 theel. zout
verse granaatappelpitten, ter garnering (optioneel)
granaatappelmelasse, ter garnering (optioneel)

Bereiding:
Dek de bodem onder de gasbrander van je fornuis af met folie en zet het gas hoog. Leg de aubergines direct op het vuur en laat ze rondom zwart worden. Controleer of de aubergines zacht zijn. Laat de aubergines, zodra ze helemaal zwart zijn, iets afkoelen op een bord. Snijd, zodra je ze kunt vasthouden, de aubergines doormidden en schep met een lepel al het vruchtvlees eruit. Doe dit vruchtvlees in een kom. Giet er eventueel ook het vocht bij dat op de bakplaat ligt. Knijp de knoflook uit, meng met de pulp en voeg de tahinpasta, citroensap en zout toe. Proef de dip en voeg eventueel nog wat zout en citroensap toe. Strooi er eventueel de granaatappelpitten overheen en bedruppel met wat granaatappelmelasse.