Schnitzel, gewikkeld in parmaham met spaghetti en tomatensaus van Gizzi

Dit recept komt uit ‘Gizzi’s keukenmagie’. Wij vonden de schnitzels op deze manier heerlijk! De rauwe ham maakte dat de schnitzels mals bleven en het krokante korstje met salie was ook heerlijk! Ik bakte er voor wat groenten courgette bij.

Ingrediënten:
4 personen
20 g verse salieblaadjes
100 g vers witbrood, zonder korst
4 kalfsschnitzels van 150 g (ik gebruikte varkensschnitzels)
4 plakken parmaham (of meer)
1 groot scharrelei, een beetje losgeklopt
100 g bloem
zeezout en versgemalen zwarte peper
100 ml olijfolie
Voor de spaghetti
1 eetl. olijfolie
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
3 knoflooktenen, gepeld en gesnipperd
2 blikken kerstomaten van 400 g
1 eetl. tomatenpuree
1 theel. lichtbruine basterdsuiker
scheutje sherryazijn of rode wijnazijn
klein bosje verse basilicum
zeezout en versgemalen zwarte peper
350 g spaghetti
partjes citroen en Parmezaanse kaas om erbij te serveren

Bereiding:
Doe de salieblaadjes en het brood in een keukenmachine en maal tot geurig broodkruim. Leg de schnitzels op een snijplank en bedek elke schnitzel met een paar velletjes plasticfolie. Maak de schnitzels met behulp van een deegroller plat, zodat ze ongeveer 2-3 mm dik zijn.
Wikkel elke schnitzel in een paar plakken parmaham (misschien heb je een beetje ei nodig als plakmiddel). Voeg een beetje zout en peper aan de bloem toe en doe dan de bloem, het ei en de broodkruimels in aparte kommen. Doop de schnitzels in de bloem, het geklopte ei en vervolgens in de broodkruimels. Leg ze in de koelkast en maak de spaghettisaus.
Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan. Voeg de ui toe en bak die in ongeveer 8 minuten zacht op een laag vuur. Bak tijdens de laatste minuut de knoflook mee. Voeg de kerstomaten en de tomatenpuree toe plus suiker, azijn en de in stukken gescheurde basilicum. Maak op smaak met zout en peper en laat 20 minuten pruttelen. Kook na 10 minuten de spaghetti in ruim kokend gezouten water.
Verhit wanneer de spaghetti eenmaal kookt, 100 ml olijfolie in een koekenpan. Leg de gepaneerde schnitzels voorzichtig in de pan (als ze erg groot zijn moet je ze één voor één bakken). Bak ze 3 minuten aan elke kant afhankelijk van de dikte tot de broodkruimels goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet de spaghetti af en meng hem met de tomatensaus. Dien de spaghetti op met de schnitzels, een paar partjes citroen en Parmezaanse kaas voor de liefhebbers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA