Weekmenu week 40

Maandag Spaghetti Bolognese van mijn oma
Dit is altijd een hit voor ons gezin en ook klaar in een wip. We eten er vaak rauwkost bij en mijn guilty pleasure is steevast een witte boterham met spaghetti.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dinsdag Uit eten bij VIP pizza
Vandaag ging ik uit eten met mijn vriendin Annemiek en vriend Clemens. We aten bij Very Italian Pizza in Leiden, erg handig met de drukte rondom Leidens Ontzet. Alsnog hebben we lekker gegeten. Ik zat ontzettend te twijfelen, maar uiteindelijk koos ik voor de pizza quatro formaggi en als dessert de panna cotta met aardbei, maar de laatste viel wat tegen met te veel (kante en klare?) saus en weinig smaak aan de panna cotta zelf.

Woensdag Macaroni met ham en kaas
Vandaag had ik geen zin om te koken, omdat Danjo en ik voor Danjo’s verjaardag bijna de hele dag in de sauna waren geweest. Danjo kon zich nog wel bijeen rapen en samen met Emilia maakte hij macaroni met ham en kaas, erg lekker gelukt en lekker met rauwkost en een flinke dot ketchup.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Donderdag Katsu curry met geroosterde bloemkool
Vandaag een lekker recept van Jamie. Katsu curry is Japans en is een stuk met panko broodkruim gepaneerd vlees, in dit geval kip, en wordt krokant gebakken. De kip wordt erg mals door de marinade met karnemelk. Hierbij maak je een currysaus en dit serveer je met basmatirijst. Ik maakte er geroosterde bloemkool uit de oven bij, simpel en lekker. Het zuur van rode ui, citroensap en peper maakt het echt af.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vrijdag Valessburger met kaas, witlofsalade en gebakken krieltjes
Vandaag wilden de meiden koken en dat hebben ze goed gedaan. Ze hebben zelfs voor de eerste keer appeltjes geschild, nog wel met een dunschiller, maar toch!

Zaterdag Culiclub
Vandaag was het weer tijd voor de culiclub en daar heb ik apart een blog over geschreven.

Zondag Enchilada’s met kip en geroosterde mais
Vandaag een makkelijk recept voor heerlijke enchilada’s gevuld met kip bonen en mais. Op de site van Santa Maria staan heel veel leuke recepten. Erbij roosterde ik heerlijke suikermais. Bovenop de enchilada’s deden we nog avocado en een dotje crème-fraiche.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA