Zalmmoten met een wasabi-jasje

Dit recept komt uit het boek ‘Van seizoen naar seizoen’ van Sophie Dahl en is een herfstrecept. Het is erg makkelijk en heeft net even iets speciaals. Ik heb er nog wat roergebakken bimi en paksoi bij gedaan voor wat extra groenten.

Ingredienten:
2 personen
2 zalmmoten van ongeveer 175 g elk
peper en zout
rijst:
100 g wilde rijst (ik gebruikte gewone witte)
1 grote rode biet (ik gebruikte een gare biet)
de pitjes van 1 granaatappel
1 eetl. olijfolie
een handje verse munt, gehakt
wasabi-jasje:
2 eetl. mayonaise
1/2 theel. gemalen komijn
1 theel. wasabipasta of wasabipoeder aangemaakt met water

Bereiding:
Kook de wilde rijst 45 minuten en zet hem aan de kant om af te koelen.
Kook de biet gaar en wrijf, als hij gaar is, het schilletje eraf en snijd in grove stukken.
Doe de granaatappelpitjes met de biet, olijfolie en munt bij de rijst en zet het mengsel zolang opzij.
Maak het mengsel voor het jasje door de mayonaise, komijn en wasabi door elkaar te roeren en proef of het goed op smaak is. Verhit de oven tot 180 graden.
Spoel de moten zalm af, dep ze goed droog en strooi er peper en zout op. Zet een grillpan of koekenpan waar beide moten in passen op het vuur, wacht tot hij gloeiend heet is en leg er de stukken vis op het vel in. Keer ze na 5 minuten, of wanneer het vel bruin en krokant is. Zet de pan van het vuur, keer de moten nog een keer voorzichtig om en schep er de wasabimayonaise op. Zet de pan ongeveer 10 minuten in de hete oven tot de mayonaise bruin begint te worden. Serveer de vis op een bedje van wilde rijst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA