Snelle broodpudding met rode vruchten voor het ontbijt

Dit recept bedacht ik toen ik wat oud brood over had en geen zin had om een gewone boterham voor het ontbijt te eten. Buiten vroor het ook, dus ik had zin in een warm ontbijt. Al met al was het zo geslaagd dat de kids ook mee wilden eten, dus volgende keer maak ik een veel grotere portie.

Ingrediënten:
2 personen
4-6 sneetjes oud brood, zonder korst
enkele klontjes boter
1 ei
1 zakje vanillesuiker
50 g suiker, plus wat extra
200 ml melk
scheutje slagroom
2 handjes rood fruit (uit de diepvries)
rietsuiker, om eroverheen te strooien

Bereiding:
Trek het brood in grove stukken en doe ze in een ovenschaal. Verdeel er enkele klontjes boter overheen. Meng in een maatbeker, het ei, de vanillesuiker, suiker, melk en slagroom. Giet over het brood en laat even intrekken. Verwarm de oven ondertussen op 180 graden. Doe de bosvruchten bij het brood, strooi er wat suiker overheen en meng door het brood. Druk een beetje plat en strooi er de rietsuiker overheen. Zet 20 minuten in de oven. Verhoog de temperatuur na 20 minuten naar 220 graden en zet 5 minuten onder de grill zodat de suiker gaat kristalliseren en een lekker korstje geeft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA