Gestoomde aubergines met pindasaus (pecil terong)

Dit recept is uit het kookboek ‘Zoals alleen oma dat kan’ van Danny Jansen. Ik heb de aubergines in de magnetron gestoomd, omdat ik niet zo’n grote rijststomer heb. Je doet de aubergines dan in een schaal, schenkt er een klein laagje water in en dekt het af met magnetronfolie en stoomt het in ca. 6 minuten gaar.

Ingrediënten:
4 personen
2 aubergines
2 grote uien
4 teentjes knoflook
zonnebloemolie
2 el sambal oelek
5 el pindakaas
ketjap manis
250 ml kokosmelk

Bereiding:
Stoom de aubergines in hun geheel in de rijststomer tot de schil begint te rimpelen. Leg ze op een schaal en snijd ze in de lengte in 4 parten.
Pel en snipper de uien en pel en snijd de knoflook fijn. Verhit voor de saus een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit de uien en knoflook. Voeg de sambal, pindakaas, een scheutje ketjap en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en blijf roeren tot de saus een beetje ingekookt is. Breng de saus eventueel op smaak met een beetje zout en suiker. Schep de saus over de aubergines.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA