Gnocchi met tomatensaus en geitenkaas van Gizzie

Ingrediënten:
één keer het recept voor gnocchi
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 blik tomaten (400 gr)
1 eetlepel tomatenpuree
scheutje sherry-azijn
paar scheutjes tabasco
1 theelepel suiker
klein bosje verse basilicum, in stukjes gescheurd
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
100 gram verse zachte geitenkaas

Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin zachtjes de ui, tot deze zacht is (circa 5 minuten). Voeg de knoflook toe en bak deze een minuutje mee. Doe dan de tomatenstukjes, tomatenpuree, azijn, tabasco, suiker, zout, peper en de helft van de basilicum erbij en laat dit alles zo’n 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen (de saus dikt in). Verkruimel de geitenkaas boven de pan en roer deze door de tomatensaus.
Serveer de tomatensaus met de gnocchi, de rest van de basilicumblaadjes en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA