Weekmenu week 51

Maandag Andijviestamppot met spruitjes
Vandaag aten we een lekker makkelijk stamppotje met andijvie. Ik had nog spruitjes liggen en omdat we daar dol op zijn heb ik die erbij gekookt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Zelfgemaakte kapsalon
Vandaag had Ferran kerstdiner en aten wij met zijn viertjes zelfgemaakte kapsalon. Ik had het deze keer met zelfgebakken frietjes gemaakt, maar dat was niet zo lekker. Ze werden heel slapjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Spaghetti bolognese van mijn oma
Deze drukke tijden vragen om makkelijke recepten. Dan is mijn oma’s bolognese altijd een goede; klaar in een wip en lekker met rauwkost en augurkjes erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Salade Caprese
Vandaag was het kerstdiner van de meiden en kon ik de tijd van het kerstdiner overbruggen met glühwein en een oliebol. Bij thuiskomst had ik niet erg trek, maar ik vond het ook raar om alleen op een oliebol te leven. Daarom maakte ik nog even een salade caprese.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Truffelrisotto met zacht gekookt ei
Vandaag aten we weer eens risotto, dat vinden we altijd zo heerlijk! Ik had deze keer een receptje uit de Allerhande. De risotto is met paddenstoelen en spinazie, het was heerlijk. Het eitje er bovenop maakte het helemaal af. De truffel uit de truffeltapenade proefden we niet zo, dus een extra drupje truffelolie zou niet gek zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag en zondag
Deze dagen stonden bij ons al in het teken van kerst en daar heb ik apart een blog over geschreven.