Weekmenu week 1

Maandag Oud en Nieuw
Vandaag gingen we een midweekje weg naar Maurik. Bij aankomst bij het park bleken alle faciliteiten dicht te zijn, een grote tegenvaller, maar we herpakten ons en besloten gewoon leuke uitstapjes te maken. De eerste avond aten we lekkere hapjes en oliebollen, appel- en ananasbeignets.

Dinsdag Carbonara met spruitjes
Vandaag zijn we na een mislukte poging om een nieuwjaarsduik te doen, naar een natuurspeeltuin gereden waar een leuk restaurantje bij zat, Stroom. We warmden daar op met warme chocolademelk met slagroom, de meiden met een boterhammetje met gebakken ei en wij deelden een kroket met een heerlijk huisgemaakt slaatje met zoete aardappel. We spoorden een Albert Heijn op die open was op nieuwjaarsdag en in de avond maakte ik spruitjes carbonara, een nieuwe favoriet.

Woensdag Chicken tonight
Vandaag gingen we zwemmen bij een golfslagbad en na afloop deden we boodschappen voor chicken tonight, lekker makkelijk.

Donderdag Bistro de Bok
Vandaag gingen we naar het Openluchtmuseum dat in winterse sferen was met schaats- en sleebaan, superleuk. Na afloop aten we entrecotes bij Bistro de Bok, een erg gezellig zaakje, met sympathiek personeel.

Vrijdag Boeuf d’Angelo
Vandaag sloten we af met het concert van Kinderen voor Kinderen en brachten we Ferran bij Angelo, een vriend van ons. Na afloop van het concert konden we nog mee eten van de heerlijke boeuf stroganoff en toe een zelfgemaakte appeltaart.

Zaterdag Lasagne en chocoladefondue
Vandaag kwamen de ouders van Danjo eten en maakte Danjo lasagne met een salade met kaas en druiven en toe smulden we van chocoladefondue met banaan, peer, framboos, aardbei en biscuitjes.
img-20190105-wa0000

Zondag Indisch
Vandaag aten we Indisch, altijd handig omdat we een deel van de vorige keer uit de vriezer halen en er dan nieuwe gerechtjes bij koken. Deze keer aten we sajoer lodeh (groenten in kokosbouillon), sambal goreng van ei, babi ketjap en als nieuw gerecht maakte ik pittige biefstuk, maar die viel wat tegen, er zat niet zoveel smaak aan en de biefstuk was wat taai en had geen lekkere smaak.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA