Weekmenu week 41

Maandag Maaltijdsalade met gekaramelliseerde peren, spinazie en geitenkaas
Vandaag weer eens een receptenkaartje van de Lidl. Danjo en ik aten een maaltijdsalade met peren die je karamelliseert met balsamicoazijn en honing, roergebakken spinazie met knoflook, uitgebakken spekjes en geitenkaas. Heerlijk! Voor de kids maakte ik een makkelijke penne carbonara met avocado in de roomsaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Pilav met prei en spek met gebakken kipdijfilet
Vandaag een lekker makkelijk receptje van Ainsley. Een heerlijke pilav met flink wat prei en spek die je gaar kookt in bouillon. Erbij hadden we krokant gebakken kipdijfilet, bij ons tegenwoordig favoriet met een krokant gebakken velletje. Verder deden we er nog wat rauwkost bij en op de pilav griekse yoghurt, chilisaus en peterselie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Gebakken aardappelegels met chipolataworstjes en bloemkool met kaassaus
Vandaag weer een receptje van Ainsley. Aardappelegels maak je door aardappels te poffen en inkepingen erin te maken. Die vul je op met mozzarella, tomaat (en eventueel courgette). Dan doe je er rozemarijn knoflookolie overheen en hup terug in de oven. Ik maakte er bloemkool met kaassaus en chipolata’s bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Bami
Vandaag was er in da avond boekenmarkt op school, dus ik maakte van te voren bami zodat we na afloop meteen aan tafel konden. Lekker volgens ons familierecept, met prei, spitskool, schouderkarbonades en ketjap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Spaghetti van oompie Arthur
Vandaag begon voor ons de herfstvakantie en we trapten af met een dagje Wildlands in Emmen. Het was perfect, goed weer en lekker rustig. Daarna gingen we naar mijn oom Arthur en zijn vriendin Wies die in het hoge noorden wonen. Hij had voor ons zijn specialiteit gemaakt, pasta bolognese. Erbij had Wies een salade gemaakt van tomaat, avocado en mozzarella met chilipoeder.

Zaterdag Jachtschotel met stoofpeertjes van Wies
Vandaag hadden we een lekker relaxdagje en deden we een blote voetenpad, dat helemaal geweldig was. We moesten ploeteren door de modder en over hindernissen gaan. Bij thuiskomst bij Arthur en Wies relaxten we wat en verwende Wies ons met een lekkere jachtschotel met varkenshaas en stoofpeertjes. Arthur trok een mooie rode wijn open uit Margaux.

Zondag BBQ
Vandaag hadden we een lekker rustig dagje en met dat lekkere weer besloten we te gaan barbecueën. Ik had nog vlees in de vriezer liggen en daar maakte ik zelf garnalenspiesen bij. Verder hadden we maiskolven en tomatensalade. We deden nog een poging om peren op de BBQ te bakken, maar helaas ging het vuur te vroeg uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA