Kokospunch van Vanessa Bolosier

Dit recept komt uit het mooie boek ‘De Creoolse keuken’ van Vanessa Bolosier. Ik ben lang op zoek geweest naar de benodigde rhum agricole, maar helaas, het was erg duur of niet verkrijgbaar. Uiteindelijk heb ik het dus met gewone rum gemaakt. Het resultaat was een lekker romig tropisch drankje met een lekkere kick.

Ingredienten:
8-10 personen
2 dl witte rhum agricole
4 dl kokosmelk
200 g gecondenseerde melk
1,5 dl rietsuikersiroop
2 snufjes versgeraspte kaneel
1 snufje versgeraspte nootmuskaat
geraspte schil van 1 limoen
1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
Voor ca. 1 liter rietsuikersiroop
1 kg rietsuiker
1,2 liter water
sap van 2 limoenen
2 snufjes versgeraspte kaneel
1 snufje versgeraspte nootmuskaat
1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden

Bereiding:
Maak eerst de rietsuikersiroop en laat afkoelen. Doe de suiker en het water in een grote pan. Voeg het limoensap, de kaneel, nootmuskaat en het vanillestokje toe. Zet alles ongeveer 25 minuten op laag vuur en roer voortdurend met een houten lepel, tot de suiker helemaal is opgelost. Gooi het vanillestokje weg en laat de siroop afkoelen. Schenk de siroop met behulp van een trechter in een gesteriliseerde fles. De siroop is 2-3 maanden houdbaar in de koelkast.
Doe voor de kokospunch de rum, kokosmelk, gecondenseerde melk en rietsuikersiroop in een grote kom. Roer tot er een dik en romig mengsel ontstaat.
Voeg de kaneel, nootmuskaat en limoenrasp toe. Schraap met een mesje het merg boven de kom uit het vanillestokje. Roer alles goed door elkaar. Schenk de kokospunch door een trechter in een lege fles (zo nodig gesteriliseerd) en zet hem ten minste 2 uur in de koelkast. De kokospunch is 2 maanden houdbaar in de koelkast. Goed schudden voor gebruik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA