New York cheesecake

Wie houdt er niet van cheesecake? Die volle romige, maar toch frisse smaak door de roomkaas, heerlijk. Vooral in combinatie met rood fruit vind ik het onweerstaanbaar. Dit recept is uit mijn Australische kookboek ‘Modern Australian food’. De cheesecake is uiteraard met roomkaas maar ook met zure room en een extra laagje met zure room, citroensap en suiker.

Ingrediënten:
375 g gewone biscuitjes, ik heb Maria biscuits gebruikt
185 g gesmolten boter
750 g roomkaas
2 theel. geraspste sinaasappelschil
1 theel. geraspte citroenschil
220 g witte basterduiker
3 eieren
180 g zure room
60 ml citroensap
Zure room topping
240 g zure room
2 eetl. witte basterdsuiker
2 theel. citroensap

Bereiding:
Maal de biscuits fijn in een keukenmachine en meng in een kom met de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem en tegen de zijkanten van een springvorm van 24 cm. Zet 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de roomkaas, citroenschil en suiker in een mixer glad. Roer er één voor één de eieren door en vervolgens de zure room en citroensap. Giet in de springvorm en bak 1 uur en 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.
Maak de zure room topping door alle ingredienten te mengen. Smeer uit over de vulling en zet nog 20 minuten terug in de oven. Laat in de oven afkoelen met de deur op een kier en zet 3 uur of een nacht in de koelkast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA