Weekmenu week 3

Maandag Hutspot met dubbel bereide sukade
Vandaag een nieuwe favoriet, hutspot, lekker makkelijk voor doordeweeks. Erbij maakte ik dubbel bereide sukade die ik al de dag ervoor had gestoofd en op maandag krokant bakte.

Dinsdag Mediterrane varkensmedaillons met tagliatelle
Vandaag een makkelijk pastagerecht van Danjo. Het was uit het blaadje van de Jumbo, maar viel een beetje tegen. Wel lekker, maar niet bijzonder, we hebben er geen foto van gemaakt.

Woensdag Uit eten bij De Beren
Vandaag ging ik met mijn vriendin Kim uit eten bij de Beren. Ze had een leuke aanbieding van de Albert Heijn gescoord, waarbij het tweede menu gratis was en voor een prikkie. We hadden er niet zo hoge verwachtingen van, maar uiteindelijk ging het toch om het kletsen. Ik begon met rode mul met couscous die lekker was en als hoofdgerecht had ik, saté besteld, iets wat ik nooit bestel omdat onze eigen sate toch lekkerder is, maar ik had trek in frietjes en zag zo snel ook niet iets wat ik liever wilde. Het viel erg tegen, het vlees was erg zout. Als toetje hadden we beiden een perentaartje, lekker maar niet bijzonder.
de beren

Donderdag Gegrilde kip met friet van Soso
Vandaag had ik nieuwjaarsborrel van werk en toen ik thuis kwam had Danjo gegrilde kip met friet gehaald, bij Soso, een Surinaams restaurantje in Zoetermeer. De kip was goed op smaak, mals en lekker op smaak gebracht met knoflook.

Vrijdag Kabeljauwburgers met krieltjes en worteltjes van Gizzi
Vandaag maakte ik wat ik gisteren van plan was, lekker simpel en de worteltjes van Gizzi in sinaasappelsap met boter en komijn, vinden we zo lekker.

Zaterdag Italiaanse Mac and cheese met ricotta en paprika
Vandaag maakte ik een recept uit het blad Boodschappen van de Hoogvliet. Het was een lekkere volle romige zoete pastasaus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Brasserie Plancius in Amsterdam
Vandaag werd ik eind van de middag, nog voor mijn verjaardag, verrast door mijn lieve vriendinnen Cindy, Martine en Annemiek. We reden naar Amsterdam in de stoere Mini van Martine waar we in een Brasserie neerstreken. We hadden een 3-gangenmenu en ik had vooraf aubergine kaviaar, erg lekker, met feta, granaatappel en hazelnoten. Daarna had ik een biefstuk met een glaasje Rioja en hoewel wijn drinken iets is wat ik nog moet leren, kon ik dit wijntje erg waarderen. Als toetje had ik een lekkere cheesecake. Hierna reden we naar een andere locatie in Amsterdam en gingen we een escaperoom doen, superleuk en op de valreep ontsnapt!