Weekmenu week 24

Maandag Stamppot andijvie met speklapjes
Vandaag makkelijke maandag, met deze dag een oude vertrouwde en iets wat we minder eten in de zomermaanden, maar waarom niet. Een lekker stamppotje andijvie, vers gesneden, gekocht in een kropje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Pastasalade met courgette, feta en meloen
Vandaag maakte Danjo deze salade van een receptje uit Boodschappen magazine van de Hoogvliet en dat was een topper! Heerlijk met de zoete meloen en zoute feta en knapperige pancetta. Danjo maakte het met zelfgemaakte pesto, heel erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Nasi goreng met kipdijfilet en snijboontjes in ketjapsausje
Dit is een variant van de eerdere snelle ketjapspeklapjes die ik eerder heb gemaakt. Deze keer met kipdijfilet en in de ketjapsaus heb ik snijboontjes meegegaard. De nasi goreng maakte ik met Chinese roerbakgroenten om wat extra groenten te hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag Uit eten bij Love and peas
Vandaag ging ik uit eten met mijn twee vriendinnen Cindy en Martine in Den Haag. Ik kwam op het idee om naar Love and Peas te gaan, een supergrappige naam. Het is een veganistisch restaurant met in de hoofdrol kikkererwten en hummus. Je kan allemaal kleine hapjes nemen en je kan de hummus ook als hoofdgerecht nemen met daarbij brood en falafel. We besloten verschillende kleine gerechten te nemen. Ik was sowieso blij dat mijn favodrankje van Fritz op de kaart stond, in de smaak rabarber. We kregen bij de drankjes olijfjes, augurkjes met verkruimeld geroosterd platbrood in het midden. Ik weet niet meer wat voor kleine gerechtjes we allemaal hadden en het menu staat niet online, maar de smaak viel ons wel wat tegen. Ik vond het allemaal nogal wat aan de flauwe kant. Als toetje namen we nog halva met pistache en appel, die warm werd geserveerd.

Vrijdag BBQ
Vrijdag deden we mee met de fietstocht van school en konden we na afloop aanschuiven bij de barbecue op het schoolplein. Heel goed verzorgd en lekker met salades, broodje hamburger en saté.

Zaterdag Stokbroodjes met gemarineerde entrecote met barbecuesaus en passievruchtensoufflé
Vandaag een makkelijke maaltijd van Bill Granger met stokbroodjes belegd met geraspte wortel, radijs, gemarineerde entrecote, koriander, munt en zelfgemaakte barbecuesaus, allemaal met een Aziatische touch. Als toetje maakte ik met Ferran een erg lekkere frisse passievruchtensoufflé, ook van Bill, maar dan uit een ander boek.

Zondag Chinees
Na een dag vol vaderdagplezier sloten we af met de Chinees.