Weekmenu week 2

Maandag Spruitjes, slavink en aardappeltjes
Het normale leven is weer begonnen en omdat we net terug zijn van vakantie, deed ik uit werk snel wat boodschapjes voor een makkelijke maaltijd; spruitjes, slavinkjes en aardappeltjes. Voornemen voor het nieuwe jaar, minder vlees en biologisch vlees, dus de slavinkjes waren biologisch. Ferran is ook over de streep getrokken en lust nu (een beetje) spruitjes.

Dinsdag Oriëntaalse snijbonensalade
Vandaag een receptenkaartje van de Lidl, die helaas online niet meer vindbaar is. Er is wel een linkje vindbaar naar pinterest, maar daar staat geen recept op. Het was zeer geslaagd met basmatirijst, knoflookdressing, snijboontjes, bloemkool, kruiden, feta en amandelen. Helaas is ook de foto ervan weggegooid…

Woensdag Fusili met tomaat, aubergine en ricotta
Vandaag een recept uit ‘Jamie’s superfood’ voor elke dag. Een heerlijke simpele pasta waarbij aubergines worden gestoomd en toegevoegd aan een pastasaus samen met ricotta. Heerlijk!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Preischotel met appel en rookworst
Vandaag wederom een receptenkaartje van de Lidl. Eigenlijk hoor het recept met ananas, maar ik gebruikte appel. Het was wel oké, maar niet super grandioos.

Vrijdag Biefstuk met mierikswortelsaus, zelfgemaakte frietjes en witlofsalade
Vanavond hebben we weer eens biefstuk gegeten, naar een recept uit Jamie’s kookrevolutie. Ik had er verse mierikswortel voor gekocht en het sausje maakte de biefstuk echt af. Conclusie was wel dat we inmiddels toch echt meer zijn gaan houden van de vettere stukken rund.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Culiclub
Vandaag was het weer tijd voor de culiclub en hebben we heerlijk gegeten. Uiteraard heb ik er een aparte blog over geschreven. Omdat ik overdag al druk was met de voorbereidingen maakte Danjo de lunch, een heerlijke salade met burrata, rauwe ham sharon fruit, balsamic glaze en extra vergine olijfolie, een superlekkere combi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Sukade, rode kool, stoofpeertjes en aardappel
Aangezien we nog de sukade over hadden van de dag ervoor, aten we dat opnieuw, lekker makkelijk en superlekker. Als toetje aten we een geïmproviseerde bananensplit met zelfgemaakte pure chocoladesaus.