Weekmenu week 21

Maandag Pinkster BBQ
Vandaag zijn we overdag naar Kasteel Duivenvoorde gegaan, wat een mooi plekje is dat. We hebben er heerlijk gepicknickt en er was van alles te doen voor de kids. Eind van de middag deden we nog even boodschappen om thuis te bbq-en. We moesten ons echt van onze loungebank hijsen om aan de slag te gaan. Ik had voor het gemak gemarineerde speklapjes gekocht en ook vegetarische filetlapjes van de Lidl. De laatste waren lekker van structuur maar de kruiden vielen ons wat tegen, iets te overdadig. Verder hadden we geroosterde groenten met een basilicumknoflookolie. Ik had ook de kant en klare knoflook bbq aardappeltjes van de Lidl geprobeerd, die ook erg lekker waren. Zelfgemaakte knoflookruidenbotertje met een stokbroodje erbij en we hadden toch zelf gekookt en geen Chinees hoeven halen.

Dinsdag Zomerse pastasalade met zalm
Vandaag pastadag en deze keer weer een receptje uit de Allerhande. Het kreeg van ons een 10! Heerlijk met rivolo tomaatjes, wat zijn die zoet, die hebben we echt ontdekt. Danjo maakte zelf pesto voor erdoorheen, dat vinden we lekkerder dan kant en klaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Gegrilde kip met tomatensalade, rijst en snijboontjes
Vandaag een familiefavoriet, gegrilde kip uit de oven. Erbij eten we dan een lekkere tomatensalade, deze keer met tomaat, komkommer, zwarte olijven en lente-uitjes. Voor extra groenten had ik snijboontjes erbij gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Asperges met ei en botersaus, frietjes en beenham
Vandaag hebben we weer lekker asperges gegeten. Ik koop dan de buitenbeentjes van Albert Heijn, dat is een kilo voor een leuk prijsje en ze zijn heerlijk. Erbij aten we een beenhammetje, heerlijk sappig en mals en voor deze keer met frietjes uit de winkel. Die worden echter toch nooit zo lekker bruin als zelfgemaakte frietjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Spaghetti Bolognese van mijn oma
Vandaag hadden de meiden hun schoolreisje en ging Danjo mee als hulpouder. Daarom besloot ik met Ferran ook iets leuks te gaan doen en gingen we naar Duinrell.
Uiteindelijk waren wij later thuis en had Danjo al lekker gekookt. Onze familiefavoriet, spaghetti van mijn oma met rauwkost en augurkjes, ook lekker op een witte boterham, een gewoonte die ik van mijn moeder heb overgenomen en echt een guilty pleasure.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Feestje van mijn moeder
Vandaag vierde mijn moeder haar verjaardag en meteen een housewarming voor hun nieuwe huis. Ze had Indisch eten laten maken door een kennis van een vriendin. Erbij had mijn moeder ook hapjes besteld, lemper (rijstrolletjes met kip) en risolles (gepaneerde pannenkoekjes gevuld met groenten en vlees). Ik had tjendol gemaakt, een kokosdrankje met palmsuiker en groene pandanbolletjes. Voor de vegetariërs had ik bij Oriental garnalenloempia’s en groentecurrydriehoekjes gekocht die ik bij mijn ouders frituurde. Ondertussen kwam het eten. Mijn moeder had saté, sambal goreng ei, pepesan (hete makreel), gado gado, hete kip, sayoer lodeh en babi ketjap besteld. Het was allemaal erg lekker. In alle drukte ben ik vergeten om foto’s te maken, erg jammer.

Zondag Donburi
Vandaag gingen we met de meiden nog voor hun verjaardag naar de sauna. Ferran logeerde bij opa en oma. We gingen naar Fort Beemster voor de familie-ochtend en dat was heel erg mooi en een superleuke ervaring. We hadden daar laat geluncht, waren laat thuis en besloten lekker licht te eten, namelijk donburi, één van onze favorieten. Sushirijst met rauwe tonijn op twee manieren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA