Indisch – Aubergine met tomaten van mam

Dit recept is van mijn moeder en zoals veel Indische recepten is het makkelijk en erg lekker. De aubergine wordt eerste gebakken en toegevoegd aan een lekkere tomatensaus. Heerlijk met rijst en wat andere gerechten (rechtsboven op de foto).
Zoals bijna elk Indische gerecht met saus is het een dag later nog lekkerder.

Ingredienten:
1 of 2 aubergines, in de lengte doormidden en in plakjes
sjalotje, fijngesneden
knoflookteentje, uit de pers
een stukje laos
1 salamblad
sambal, naar smaak
4 tomaten, in stukjes
peper en zout
bouillonblokje
zonnebloemolie

Bereiding:
Bak de plakjes aubergine eventueel in porties bruin in wat olie en leg apart.
Fruit het sjalotje en knoflookteentje in wat zonnebloemolie. Voeg de laos, salam en sambal naar smaak toe. Doe de tomaten erbij en bak mee. Voeg een bouillonblokje, peper en zout toe en eventueel een scheutje water. Laat even pruttelen. Voeg de aubergine toe en laat pruttelen zodat de smaak van de saus in de aubergine trekt. Proef of de saus op smaak is en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA