Uit eten bij Koeien en kaas in Zoetermeer

Zaterdag zijn we uit eten geweest met onze vrienden An en Jan bij Koeien en kaas in Zoetermeer, een aanwinst! We zijn er al vaker geweest en als je op zoek bent naar een goed stuk rood vlees, moet je hier zijn, naast natuurlijk Loetje, waar de ossenhaas de top is. Koeien en Kaas zit ook in Gouda en Alphen aan den Rijn. Ze specialiseren zich in goed vlees en zoals de naam al zegt kaas, dat onder andere naar voren komt in de verschillende soorten kaasfondue, maar ook zijn er lekkere voorgerechten met kaas, kan je je vlees pimpen met kaas en kan je als dessert een kaasplankje nemen.
Na een lekkere amuse van een krokant toastje met een crème van paddenstoelen en truffel, gingen we voor een hoofdgerecht en dessert. An en Danjo namen de entrecote, Jan de ossenhaas en ik de ribeye. Het was weer smullen, een heerlijk donker korstje met her en der een knapperig randje en de ribeye is natuurlijk lekker vet en vol van smaak. Danjo vond hem nog wel lekkerder dan de entrecote. Erbij zitten frietjes met truffelmayonaise, coleslaw met rozijntjes en komijn en chimichurri. Je kan sauzen en groenten bijbestellen, maar dat hebben wij niet gedaan. Het enige wat ik nog mis op de kaart zijn zoete aardappelfrietjes. Waar wij erg om moesten lachen was het belachelijk grote mes waar je je vlees mee kan snijden, maar het werkt wel goed. Als dessert deelden An en Jan een kaasplateau met drie kaasjes; kruidenkaas, morbier en bij de laatste verstonden we maple syrup, maar dat leek ons niet. Danjo ging voor de stroopwafeltrifle die erg luchtig en lekker was en ik voor de brownie met passievruchtenijs, maar de brownie viel me tegen, erg zoet. Er zat wel een lekker krokant korstje op.
We hebben een heerlijk avondje gehad en veel gelachen.

 

 

 

Plaats een reactie