Dit recept is uit Jamie in 15 minuten. Lekker makkelijk voor doordeweeks. Ik vond de saus iets aan de bittere kant, dus heb het wat meer in balans gebracht door er wat suiker aan toe te voegen.
Ingrediënten:
4 personen
4 st worstjes (minstens 80% vlees)
olijfolie
1 grote rode ui
1 volle theel. venkelzaad
4 rode paprika’s uit een potje
4 takjes verse rozemarijn
4 tenen knoflook
320g fusilli
3 eetl dikke balsamicoazijn plus extra voor erbij
4 personen
4 st worstjes (minstens 80% vlees)
olijfolie
1 grote rode ui
1 volle theel. venkelzaad
4 rode paprika’s uit een potje
4 takjes verse rozemarijn
4 tenen knoflook
320g fusilli
3 eetl dikke balsamicoazijn plus extra voor erbij
350g passata di pomodoro
Salade
1 krop botersla
100 g jonge bladspinazie of rucola
1 bakje tuinkers
2 theel. Engelse mosterd
3 eetl. magere yoghurt
1 citroen
1 bosje verse bieslook
Doe de fusilli in de pan met deksel, giet er voldoende kokend gezouten water bij om ze onder te zetten en kook ze volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe de balsamicoazijn en passata bij de groenten in de pan. Hussel de resterende naaldjes rozemarijn met de worstjes door elkaar tot ze krokant zijn en zet de pan van het vuur.Giet de pasta af en houd een kopje van het kookvocht apart, hussel de pasta door de saus en maak het gerecht eventueel aan met een scheutje van het apart gehouden vocht. Voeg naar smaak peper en zout toe, schep de pasta op een schaal en strooi er wat bieslook over. Hak de worstjes in stukjes, verspreid deze over de pasta en maak het gerecht af door er van enige hoogte een scheutje balsamicoazijn over te sprenkelen.
Maak de krop sla schoon, snijd hem in parten, leg die met de spinazie of rucola op eem mooie plank of schaal en strooi er de geknipte tuinkers over.Roer de mosterd, yoghurt en citroensap met een snuf peper en zout door elkaar tot een dressing. Ha de bieslook fijn, roer de helft door de dressing en sprenkel deze over de salade.
Salade
1 krop botersla
100 g jonge bladspinazie of rucola
1 bakje tuinkers
2 theel. Engelse mosterd
3 eetl. magere yoghurt
1 citroen
1 bosje verse bieslook
Bereiding:
Doe de fusilli in de pan met deksel, giet er voldoende kokend gezouten water bij om ze onder te zetten en kook ze volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe de balsamicoazijn en passata bij de groenten in de pan. Hussel de resterende naaldjes rozemarijn met de worstjes door elkaar tot ze krokant zijn en zet de pan van het vuur.Giet de pasta af en houd een kopje van het kookvocht apart, hussel de pasta door de saus en maak het gerecht eventueel aan met een scheutje van het apart gehouden vocht. Voeg naar smaak peper en zout toe, schep de pasta op een schaal en strooi er wat bieslook over. Hak de worstjes in stukjes, verspreid deze over de pasta en maak het gerecht af door er van enige hoogte een scheutje balsamicoazijn over te sprenkelen.
Maak de krop sla schoon, snijd hem in parten, leg die met de spinazie of rucola op eem mooie plank of schaal en strooi er de geknipte tuinkers over.Roer de mosterd, yoghurt en citroensap met een snuf peper en zout door elkaar tot een dressing. Ha de bieslook fijn, roer de helft door de dressing en sprenkel deze over de salade.