Weekmenu week 19

Maandag Couscous met granaatappel en pijnboompitjes, gebakken courgette en aubergine en krokante kipjes
Vandaag een makkelijke maaltijd met onze krokante kipjes. Altijd lekker en de oven doet het werk. Ondertussen kan je de courgette en aubergine bakken en de couscous maken. Deze keer maakte ik de couscous met granaatappelpitjes en pijnboompitjes, soms doe ik dat met rozijnen. Erop deed ik een dotje Griekse yoghurt, humus en wat chilisaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Gebakken krieltjes met gebakken victoriabaarsfilet en witlofsalade met appel
Vandaag aten we weer makkelijk. De vis haalde ik uit werk bij de Sligro, altijd goede kwaliteit voor een scherpe prijs. De vis bestrooide ik met zout en peper en bestoof ik met een laagje bloem, zodat die lekker krokant gebakken werd. De witlofsalade doet het altijd goed, lekker fris.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Spaghetti met spinazie, spekjes, champignons en kruidenkaas
Vandaag een receptenkaartje van de Lidl. We hebben een eigen recept van pasta met kip, spinazie, champignons en room, dit lijkt er op, maar dan net anders. Het was erg lekker en ook makkelijk, fijn voor doordeweeks dus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Broodje shoarma met koolsalade
en rauwkost
Vanavond een makkelijke maaltijd. De shoarma haal ik bij de Turkse slager en is van kipdijfilet. Op het broodje deden we ijsbergsla, tomaat, rode ui, knoflooksaus en chilisaus. De meiden maken hun broodjes met Griekse yoghurt en rode ui. Erbij hadden we nog paprika voor de extra vitamientjes.

Vrijdag Indisch van de toko

Vandaag ging Danjo naar een vriend en at ik toen de kids op bed lagen. Ik haal dan vaak lekker Indisch bij de toko en dan is dat echt even mijn verwenmomentje voor de televisie. Ik had deze keer rendang (pittig rundvlees), sambal goreng udang peteh (garnalen met petehbonen) en een lekker auberginegerecht. Erbij had ik nog een doosje tempé goreng pedis (droog gebakken tempé met ketjap en sambal). Erbij wat kroepoekjes en ik zat lekker te genieten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Asperges met ei en botersaus, zelfgemaakte frietjes en gegrilde entrecote
Vandaag at mijn moeder bij ons en maakte ik asperges op onze favoriete manier, namelijk met geprakt ei en gesmolten boter. Daarbij maakte ik frietjes en grilde ik een lekkere entrecote. Een kloddertje Franse mayo erbij en het was helemaal af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag kip tikka spiesen en groentespiesen van de bbq
met rijst
Vandaag maakte ik een kruidenmix voor tikka masala waar ik een marinade van maakte door er wat olie aan toe te voegen. Ik marineerde er stukken kippendij in waarvan ik spiesen maakte. Daarbij maakte ik groentespiesen met drie kleuren paprika, courgette en champignons. Rijst en een kloddertje yoghurt erbij en we zaten te genieten. Als toetje maakte ik nog een moelleux met frambozensaus.