Banketletter

Ik heb dit jaar een banketletter gemaakt. De spijs heb ik zelf gemaakt en hoewel ik in het verleden ook zelf bladerdeeg heb gemaakt, liet ik dat omwille van de tijd deze keer achterwege. Het recept van de spijs vond ik te zoet (met 250 g suiker), de volgende keer maak ik het echt met minder suiker.

Ingrediënten:
6 plakjes bladerdeeg ontdooid
250 g blanke amandelen
150 g suiker
2 eieren

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze licht overlappen. Plak ze aan elkaar vast en rol er overheen met een deegroller om het echt goed aan elkaar te maken. Maal in een keukenmachine de amandelen met de suiker en voeg dan 1 ei toe en maal tot het een samenhangend mengsel is. Maak er een lange slang van en leg die op het midden van de bladerdeeg. Rol het bladerdeeg eromheen en vorm er een S-vorm van. Bestrijk met los geklopt ei. Leg ongeveer 30 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA