Weekmenu week 20

Maandag Gebakken krieltjes met kipdijfilet en salade van mijn oma
Maandag makkelijke dag, dus weer aardappelen vlees en groenten. We aten een retro salade van mijn oma met bladsla, tomaat, komkommer en ei. Lekker met slasaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Pasta met avocado en zalm
Inmiddels is het een gewoonte geworden dat Danjo dinsdag een simpele pasta maakt op zijn vrije dag. Deze week eentje uit de Allerhande met bimi of aspergebroccoli, avocado, spinazie en gebakken zalm. Lekker!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Gevulde tomaat en courgette met rijst
Een familierecept van de Spaanse kant van de familie, gevulde groenten. Ik maak dat met tomaat en courgette, maar het is ook lekker om paprika of aubergine te vullen. De vulling is hetzelfde als de vulling van albondigas, Spaanse gehaktballetjes, ook een recept van mijn Spaanse oma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Aardappeltjes met hamburger en Spaanse spinazie
Vandaag een simpele maaltijd met Spinazie zoals de meiden het het lekkerst vinden, met ei, knoflook en een scheutje azijn. In Spanje worden groenten vaak gebakken met ei en dit is één van onze favorieten. Ook een recept van mijn Spaanse oma.

Vrijdag Libanees restaurant Amier
Vandaag werd ik door Danjo verrast met een etentje nog voor moederdag, omdat hij me een goede moeder vindt voor zijn kindjes :-). We gingen in Den Haag eten bij Libanees restaurant Amier, waar we al eerder waren geweest, maar wat Danjo vergeten was. Het was heerlijk, maar wel wat veel. Vooraf kregen we vier dipjes en een salade met gefrituurd brood (fattoush). Daarna overheerlijke aubergine en pittige aardappeltjes met verschillende pasteitjes. Toen kwam er een mixed grill, die op zich wel wat meer gemarineerd mocht zijn en tot slot een dessert met baklava.

Zaterdag Van de Toko
Vandaag ging Danjo op stap met onze vriend Lex en besloot ik mezelf te verwennen met eten van de toko. Dat doe ik wel vaker als Danjo op pad is. Deze keer was het alleen wel belachelijk wat we voor 5 gerechten moesten betalen. Ik had er dan ook nog een bakje gebakken tempe en kroepoek bij, maar van 27 euro schrok ik wel. Het was wel lekker. Ik had rendang, garnalen met petehbonen, sayoer lodeh, aubergine en sambal goreng van ei.
Toko

Zondag Sushi
Vandaag was mijn moeder jarig en daarom maakten we Baboesjka cakejes, waar ik apart een blog over heb geschreven. We wilden eerst uit eten gaan, maar uiteindelijk besloten we eten te halen en werd het sushi.