Uit eten bij Mata Hari in Amsterdam

Donderdag ben ik weer uit eten geweest in Amsterdam met mijn lieve vriendin Annemiek. Ze had deze keer gereserveerd in de buurt van het station, op de Wallen. We gingen naar Mata Hari, een bar restaurant living. We waren er al vroeg en konden plaats nemen op een leuk plekje op het terras aan de gracht met uitzicht op de achterkant van typisch Amsterdamse panden. De keuken ging pas om 18.00u open, dus we begonnen met een lekker drankje. We bekeken daarna de kaart en het was lastig kiezen tussen zoveel lekkere gerechten. An besloot voor de op de huid gebakken dorade filet te gaan, met groene en gele linzen, seizoensgroenten, gerookte bloemkool en paprikacoulis en ik ging na lang twijfelen voor de verse ravioli gevuld met gerookte provola en brandnetel met salie-muntboter, cantharellen en pecorino. De vis was echt een plaatje om te zien en mijn pasta rook erg lekker. En de smaak was ook goed, apart door het gerookte van de provola en lekker fris door de munt. Na het eten hadden we nog trek in iets verfrissends en er stonden ook huisgemaakte limonades op de kaart. We hadden wel trek in de limoen citroengras variant, maar daarin waren we niet de enigen, dus die was op. Op aanraden van de serveerster namen we de gemberlimonade. Die was verfrissend, maar flink pittig. Als toetje besloten we de chocoladetaart met citroen-tijmhangop en kersen te delen, alleen hebben we geen kersen gezien, maar wel aardbeitjes. Het stukje taart was aan de kleine kant om te delen, maar lekker zacht. De citroen en tijm smaak vonden we lastig te ontdekken, maar misschien waren onze smaakpapillen verdoofd door de pittige gember.

Plaats een reactie