Weekmenu week 13

Maandag Gekookte aardappelen met bloemkool en kaassaus en kipdingen
Vandaag was ik voor de verandering laat klaar met werken, dus aten we even makkelijk aardappelen vlees en groenten. Danjo had allemaal gepaneerde kipdingen gekocht waar ik niet zo’n fan van ben, maar de meiden waren blij met de cordon bleu en kipkrokantschnitzel.

Dinsdag Tofuburgers met een frisse salade met basilicumyoghurt dressing
Vandaag maakte ik burgers met silken tofu, een recept van Jamie Oliver. Hierbij maak je burgers van de tofu waar je tijdens het bakken rozemarijn en kaas op legt. Erg lekker vond ik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Spaghetti Bolognese van mijn oma
Vandaag een familieklassieker, spaghetti bolognese naar het recept van mijn Indische oma en zoals gewoonlijk namen we een tweede portie op een witte boterham met roomboter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag Kip met gelebonenpasta, haricots verts en shiitakes

Vanavond een snel en lekker wokrecept van Ching-He Huang. Ik voegde zelf nog wat ketjap en wat meer suiker toe voor een zoet accentje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Gebakken zalm, broccolisalade en krieltjes
Vandaag ging ik zelf een avondje sjoelen met mijn leuke gezellige collegaatjes. Ik kookte voor de thuisblijvers gebakken zalm en krieltjes en ik maakte er een lekkere broccolisalade bij van Jamie Oliver. Ik at bij Manja, mijn collega en ze had lekkere gegrilde kippetjes besteld via Deliveroo van de Roast Chicken bar. Ze had zelf appelmoes gemaakt, dus we hebben lekker zitten eten. Toe had ze een sticky toffee pudding gemaakt, erg lekker.

Zaterdag Uit eten bij Eten enzo
Vandaag was mijn vader jarig en zijn we uit eten gegaan bij een groot restaurant met een all you can eat formule. Het was heel erg druk, maar we hebben lekker gegeten, hoewel het vlees (rib-eye) tegenviel. Dunne gaar gebakken lapjes. Verder hebben we ons tegoed gedaan aan de sushi, slibtong en vele toetjes.

Zondag Indiase kipcurry met sperzieboontjes en rijst
Vandaag heb ik een Indiase kipcurry gemaakt van Gizzi Erskine. De curry zat goed in de specerijen en was erg lekker met een kloddertje yoghurt erop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA