Spaghetti Bolognese

Dit is mijn variant van spaghetti bolognese. Omdat de meiden niet zo van de tomatensaus zijn, doe ik er altijd een scheutje kookroom bij, zodat het wat romiger wordt en ze iets minder piepen.

Ingrediënten:
4 personen
300 g spaghetti (eventueel volkoren)
1 eetl. olijfolie
125 g gerookte spekreepjes/blokjes
1 teentje knoflook, uit de pers
400 g half om half gehakt400 g Italiaanse roerbakmix
1 pot pastasaus die je lekker vindt
scheutje kookroom
Parmezaanse kaas om eroverheen te strooien

Bereiding:
Kook de pasta spaghetti gaar in gezouten kokend water. Bak de spekreepjes ondertussen zachtjes uit in de olijfolie. Doe er het teentje knoflook bij als de spekreepjes bruin en krokant zijn en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en zet het vuur wat hoger om het gaar te bakken. Als het gehakt gaar en bruin is voeg je de roerbakmix toe die je op hoog vuur 2-3 minuten mee bakt. Voeg de pastasaus toe en laat aan de kook komen en 2 minuten doorwarmen. Voeg een scheutje kookroom toe. Roer er de gekookte en uitgelekte spaghetti doorheen en bestrooi met Parmezaanse kaas.