Noten dukkah van Annabell Langbein

Dit recept is uit het boek ‘Simple pleasures’ van Annabell Langbein. Ik heb de dukkah geserveerd als hapje bij een cocktail met Turks brood en extra vergine olijfolie, waarbij je dan eerst een stukje brood in de olie doopt en daarna in de dukkah, heerlijk! In verband met noten allergieën van de kids heb ik alleen amandelen gebruikt, omdat dat bij ons thuis een veilige noot is.

Ingrediënten:
75 gram hazelnoten, met bruin vliesje
150 gram amandelen, blanke
2 eetlepels komijnzaad
1 eetlepel korianderzaad
1,5 tl venkelzaad
tl zwart sesamzaad
1 tl zoutvlokken

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de hazelnoten op een aparte bakplaat, doe de rest van de ingredienten bij elkaar en spreid het uit over een bakplaat. Zet in de voorverwarmde oven en rooster het voor ongeveer tien minuten of tot het goudbruin en geurig is. Doe de hazelnoten op een theedoek en haal de vliesjes eraf als ze voldoende afgekoeld zijn. Doe alles in de keukenmachine om te malen. Niet te lang draaien want dan heb je straks notenboter, maar maak er een grof mengsel van.

img_2606-2