Weekmenu week 35

Maandag Gebakken zalm, krieltjes en omisla met bietjes
Vandaag een simpele hap op zwemavond die Danjo ook makkelijk kan maken. De omisla is deze keer de variant met geraspte bietjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Omispaghetti
Vandaag weer een klassieker van mijn Indische oma. Namelijk haar spaghetti Bolognese. Altijd een hit en natuurlijk namen de meiden en ik de tweede portie op een witte boterham. Lekker met rauwkost en augurken erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Verjaardag
Vandaag hoefde ik niet te koken omdat we naar een verjaardag gingen.

Donderdag roerbak van kipkebab met prei en kastanjechampignons met rijst
Vanavond een makkelijke maaltijd. Bij de Albert Heijn kocht ik in de aanbieding kebab van kipdijen en die roerbakte ik met twee preien en 2 bakjes champignons waar ik nog een kloddertje crème-fraiche aan toevoegde. De kebab viel bij ons niet in de smaak, het was erg zout. Volgende keer maar gewoon weer de shoarma van kippendijen van de Turkse slager.

Vrijdag Frans avondje met stokbrood met paté, confit de canard met gebakken aardappeltjes, sperzieboontjes met knoflook en ui en Provençaalse tomaatjes uit de oven, Franse kaas en ijs met armagnacpruimen
Danjo heeft onze woonkamer opnieuw ingericht en kwam daarbij bij het legen van de drankkast armagnac pruimen tegen. Dat inspireerde mij tot een Frans diner. Vooraf hadden we een paté, gemaakt door Jeannot, de jeugdvriend van mijn vader. Als hoofdgerecht een lekkere confit de canard met erbij een heerlijke Saint Emilion uit 2007. Daarna hadden we drie Franse kaasjes, waaronder een Morbier en een Baskisch kaasje en als toetje ijs gemaakt met armagnac pruimen. Ik had bij de voorbereiding ook nog eens hulp, want Emilia ontfermde zich over de Provençaalse tomaatjes en Phaedra over de sperzieboontjes, heel gezellig, zo samen in de keuken.

Zaterdag en zondag
Dit weekend zijn we een weekendje naar de Belgische kust geweest voor Ferran zijn verjaardag. Ik heb daar apart een blog over geschreven.