Weekmenu week 44

Maandag Pilaf met gerookte kip, uienraita en muntyoghurtdressing
Vandaag stond een makkelijk gerecht op het menu. Ik ben altijd dol op pilaf, als ik alleen al de geur van basmatirijst ruik, loopt het water me al in de mond. Het oorspronkelijke recept is met gerookte makreel, maar voor deze keer heb ik het met gerookte kip gemaakt. Voor wat extra vitamientjes had ik er wat rauwkost bij gedaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dinsdag Penne met courgette, paprika, spinazie en mozzarella met een stukje gebakken zalm
Vandaag at ik alleen met de kids en maakte ik een makkelijke pasta klaar. Het stond zo op tafel en was lekker met een stukje zalm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Woensdag Witlof met ham en kaassaus met gekookte aardappeltjes en varkenschipolata
Vanavond Hollandse pot en een lekker recept van mijn moeder. In plaats van de witlof in zowel een plakje ham als kaas te rollen, rol je de witlof alleen in ham en doe je er kaassaus overheen en zet je het in de oven. Heerlijk, en bij ons thuis een favoriet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag uit eten en voor de thuisblijvers vissticks met remoulade, puree en spinazie a la crème

Vandaag ging ik uit eten met een vriendin bij Villa Augustus waar ik een blog over heb geschreven en maakte ik voor de thuisblijvers vissticks met zelfgemaakte remoulade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Grillplaat
Vandaag hebben we weer eens lekker gegeten van de grillplaat. De meiden vinden dat geweldig om zelf hun eten klaar te maken. Ik had deze keer entrecote, speklapjes, worst, paprika, courgette en champignons. Ik maakte ook nog een lekker hapje met Sint-Jakobsschelpen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Zaterdag Siciliaanse pompoenstoof met kikkererwten en couscous
Vandaag hadden we pas laat geluncht en waren we laat thuis, dus Danjo en ik besloten met zijn tweeën te eten als de kids in bed lagen. Ik maakte een recept van Jamie en dat was zeer geslaagd. Het is een makkelijk gerecht en het smaakt super. Lekker met een dotje yoghurt erop en ook leuk dat alles van de pompoen wordt gebruikt van pit tot schil. De pitjes krijgen een heerlijke nootachtige smaak in de oven. Ik heb de volgende dag een restje op een pita gegeten, heerlijk!


Zondag Lasagne met artisjokken en ham met salade met tomaat, avocado en olijven

Deze avond aten we lasagne, maar dit is geen bewerkelijke variant en erg lekker. Het is zo opgebouwd en in een half uurtje in de oven klaar. Met een salade erbij was het een lekker zondags maaltje.