Tomaten-granaatappelsalade uit Plenty more

Dit is het eerste recept dat ik maak uit het boek ‘Plenty more’ van Ottolenghi. Het is een superlekkere frisse salade. Heerlijk als bijgerecht, maar voor de lunch kan ook. Ik maakte het als bijgerecht bij falafel.

Ingrediënten:
200 g rode cherrytomaatjes, in blokjes van 1/2 cm
200 g gele cherrytomaatjes, in blokjes van 1/2 cm
200 g tijger (of roma) tomaten, in blokjes van 1/2 cm
500 g middelgrote trostomaten, in blokjes van 1/2 cm
1 rode paprika in blokjes van 1/2 cm (120 g)
1 kleine rode ui, fijngesneden (120g)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 theel. gemalen piment
2 theel. witte wijnazijn
1,5 eetl. granaatappelmelasse
60 ml olijfolie + iets extra om te besprenkelen
1 grote granaatappel, alleen de pitten (170g)
1 eetl. fijne oreganoblaadjes
zout

Bereiding:
Hussel in een grote kom de tomaten met de rode paprika en de ui door elkaar en zet hem opzij.
Klop in een kommetje de knoflook, piment, azijn, granaatappelmelasse, olijfolie, en een derde theelepel zout goed door elkaar. Giet deze dressing over de tomaten en meng alles losjes.
Verdeel de tomaten met de saus op een grote platte schaal. Bestrooi met de granaatappelpitten en de oregano. Sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer de salade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA