Tzatziki van Tessa Kiros

Ik maak vaak zelf tzatziki, maar dit recept is van Tessa Kiros, uit haar mooie boek ‘De smaak van mijn herinnering’.

Ingrediënten:
2 flinke teentjes knoflook of meer
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 kleine komkommer
1 theelepel zout
gemalen zwarte peper
600 gram Griekse yoghurt
2 theelepels gedroogde munt
Bereiding:
Pel de knoflook en hak deze heel fijn. Roer de knoflook, olijfolie en citroensap door elkaar in een kommetje en zet dit apart.
Schil de komkommer in de lengte in strepen (verwijder op de ene baan de schil en laat op de andere baan zitten). Rasp de komkommer grof en doe deze in een fijne zeef. Strooi er wat zout over en laat de komkommer ongeveer een half uur uitlekken. Druk het vocht er goed uit.
Doe de yoghurt in een kom, roer de munt erdoor. Voeg het knoflook-oliemengsel en de komkommer en strooi er zwarte peper bij. Meng alles goed door elkaar en proef voor het serveren. Zet de schaal tot het moment van opdienen in de koelkast. De tzatziki blijft een paar dagen goed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA