Chocolade havermoutpap met Griekse yoghurt en vers seizoensfruit van Jamie

Dit recept is uit het boek ‘Super food voor familie en vrienden’ van Jamie Oliver en is het eerste recept wat ik uit dit boek maak. De hazelnoten heb ik vervangen voor amandelen en wij hebben er wel een klein laagje suiker overheen gestrooid. Je kan het papmengsel 2 weken bewaren in een luchtdichte verpakking.

Ingrediënten:
12 porties
200 g blanke hazelnoten
200 g medjooldadels
400 g havermout
2 theel. vanille-extract
3 volle eetl. cacao van goede kwaliteit
1 sinaasappel
Voor elke portie
200 ml kokoswater
1 volle eetl. Griekse yoghurt
80 g vers fruit, zoals frambozen en bramen, plakjes banaan, geraspte appel en peer, partjes sinaasappel
naar keuze: een snufje kaneel of cacao van goede kwaliteit

Bereiding:
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op matig vuur tot ze goudbruin zijn, en kieper ze dan in een keukenmachine. Ontpit de dadels en doe ze met de helft van de havermout, het vanille-extract en de cacao bij de hazelnoten. Rasp de sinaasappelschil erbij, maal alles fijn en roer het mengsel door de rest van de havermout. Giet het in een luchtdicht afsluitbare bak.
Doe per portie 65 g van het mengsel met het kokoswater in een pan en warm de pap 3 minuten op matig vuur op, of tot hij de dikte heeft die je wilt. Roer regelmatig en verdun de pap eventueel met een scheutje water. Serveer de porties met een lepel Griekse yoghurt en 80 g vers fruit. Bestrooi als je wilt met een snufje kaneel of cacao. Bedenk dat als je meerdere porties tegelijk maakt, je de kooktijd daar ook op moet aanpassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA