Weekmenu week 38

Maandag zalmburger met koolsalade
Altijd een favoriet bij ons, zalmburgers met remoulade en koolsalade en meteen een makkelijke maaltijd op de maandag. De zalmburgers kopen we meestal in de aanbieding bij Albert Heijn en vinden wij erg lekker. De burgers maken wij van afbak kaiserbroodjes, een blaadje sla, de burger en daarop zelfgemaakte remoulade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Iglo viscuisine met puree, broccoli en gestoofde worteltjes in sinaasappelsap en honing
Vandaag aten we sinds heel lange tijd weer eens Iglo viscuisine, geleid door de aanbiedingen van Albert Heijn. We hadden de variant met mozzarella/tomaat en spinazie/kaas. De meiden en ik kwamen tot de slotsom dat rechthoekige vis met een dikke laag saus toch niet onze voorkeur heeft. Dus voorlopig is het weer even klaar met de viscuisine. Wat de maaltijd ruimschoots goedmaakte waren de worteltjes die ik erbij had gemaakt. Ze waren gestoofd in sinaasappelsap, boter en honing en ze waren lekker! Danjo houdt niet van worteltjes, maar hij schepte deze keer voor een tweede keer op. En altijd fijn, het is ook heel makkelijk om te maken, dus dat ga ik zeker nog een keer doen.

Woensdag schouderkarbonades met vijgen en honing, aardappeltjes, snijboontjes en bloemkool met kaassaus
Vandaag een slowcooking recept. Het komt uit het boek ‘Feest’ van Nigella Lawson en eigenlijk moet het met lamsschenkels, maar ik hou niet van lamsvlees. Schouderkarbonades vind ik altijd een goed sudderalternatief. Ik wilde er eigenlijk rijst bij eten, maar bedacht me tijdens het bereiden van het gerecht. Ik had nog krieltjes in de schil liggen die ik heb geroosterd. Erbij had ik bloemkool gekocht en omdat de meiden dat altijd lekker vinden met kaassaus heb ik dat erbij gemaakt, maar dat vond ik wel een aparte combi. De schouderkarbonades met vijgen waren heerlijk, de gedroogde vijgen zwollen helemaal op tijdens het sudderen en de combi hartig zoet was weer geslaagd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag penne met spekjes, courgette, room en Parmezaanse kaas en roti
Vandaag had ik sportdag van mijn werk en was daarom wat later thuis. Danjo maakte voor de kids een lekkere pasta en we haalden voor ons roti, dat was alweer lang geleden. We bestellen die altijd met kip (en geen kipfilet), dat is met bot, en dat vinden we altijd lekkerder en mals.

Vrijdag dagje weg
Vandaag gingen we een middagje naar Plaswijckpark ter gelegenheid van de verjaardag van de vader van Danjo. Om af te sluiten aten we met zijn allen patat.

Zaterdag entrecote en bavette met zelfgemaakte frietjes en sla met als dessert vanille-perziken met vanillesaus en frambozen
Vandaag kwam mijn vader eten en aten we lekker rood vlees met een goede fles wijn. De entrecotes kwamen van Beef & steak, waar we vaker goed vlees bestellen en de bavette was tijdelijk verkrijgbaar bij de Lidl tijdens de Franse weken en had ook nog eens twee sterren van het beter leven keurmerk. Ik grilde ze simpel in de pan met wat zout en peper, meer heeft een stuk goed rood vlees niet nodig, vind ik. De entrecote was malser, maar de bavette vonden Danjo en ik een lekkerdere smaak hebben, hoewel het meer kauwwerk was. Mijn vader vond de entrecote lekkerder, hij vond de vleessmaak van de bavette niet zo lekker. Danjo en mijn vader dronken er een Bordeaux uit 2007 bij. Als dessert had ik een recept van Annabel Langbein gemaakt en het was makkelijk en lekker. De vanillesaus was in een wip klaar.

Zondag Indisch; frikadel, sambal goreng udang met peteh en ketjapsperzieboontjes
Vandaag aten we Indisch. Ik had nog frikadel (gehaktschotel) in de vriezer liggen en erbij maakte ik sambal goreng udang (garnalen in kokossaus met petehbonen) en sperzieboontjes in ketjapsaus.