Passievruchtsouffle van Bill Granger

Dit recept is uit het boek ‘Man in de keuken’ van Bill Granger. Erg lekker friszuur met de passievrucht en klaar in een wip. Je krijgt onderin een puddinglaagje met daarop een schuimig luchtig laagje. Je moet ze wel snel eten, want ze zakken zo in.

Ingrediënten:
4 personen
20 g ongezouten boter
125 g suiker
40 g bloem, gezeefd
65 g vruchtvlees van passievrucht, wat extra voor het serveren
185 ml melk
2 eieren, gesplitst

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een kom boter en suiker goed door elkaar. Voeg bloem, passievrucht, melk en eierdooiers toe en meng door elkaar. Klop in een schone kom het eiwit stijf tot zich stevige pieken beginnen te vormen. Spatel met een metalen lepel eerste de helft van het eiwit door de massa, daarna de andere helft. Giet het beslag in vier ingevette ovenvaste schaaltjes van 185 ml en bak de soufflés in 12 tot 15 minuten gaar of tot de bovenkant goudkleurig en opgebold is. Dien onmiddellijk op omdat de taartjes snel inzakken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA