Weekmenu week 37

Maandag vegetarische spinaziekaasrondo, kaasschelp, witlofsalade en gepofte aardappelen met crème-fraîche
In de aanbieding koop ik altijd de vegetarische burgers/schnitzels etc. De spinaziekaasrondo’s  van de Albert Heijn is één van onze favorieten en deze keer hadden we ook twee kaasschelpen van de Lidl, die ook erg lekker waren. Lekkerder dan die van Valess, want die vinden we aan de zoute kant. Omdat ik de vegetarische dingen altijd wel aan de machtige kant vind, doe ik er vaak een frisse salade bij, zoals de witlofsalade met appel. Erbij hadden we gepofte aardappelen met crème-fraîche.

Dinsdag verjaardagsverrassing voor Danjo
Vandaag was Danjo jarig en verraste ik hem met een uurtje bowlen en aansluitend een hapje eten bij Sweet Lake Italy. Op de site ziet het er veelbelovend uit, maar wij vonden het eten niet zo bijzonder. Vooraf hadden we antipasti met carpaccio, vitello tonnato en een bord met verschillende andere dingen, maar het was allemaal nogal smaakloos. De pasta en pizza’s als hoofdgerecht waren het ook niet waard om voor terug te keren. De sfeer buiten is echter heel leuk en relaxed, je hebt er een stadsstrand en speeltuin voor de kids. Dus wat dat betreft was het goed toeven.

Woensdag Quesedillas met paprika-uivulling, spinazie, geraspte kaas en crème- fraîche met een salade met mais, kidneybonen, lente-ui en tomaatjes.
Vanavond een recept van een Lidl kaartje. Het was erg lekker en makkelijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag uit eten bij Bella Torino
Vanavond ging ik uit eten met mijn vader en hij had reuzetrek in een pizza. Die zijn altijd lekker bij Bella Torino, waar ik al eerder een blog over heb geschreven. Ik nam weer dezelfde pizza als laatst met gedroogde vijgen, artisjokken en parmaham en mijn vader de Da Mario. Mijn vader nam ook nog een tiramisu della casa, die ook erg lekker was, maar een te grote portie om helemaal op te eten.

Vrijdag uit eten bij Gateway of India
Vandaag ging ik weer uit eten, deze keer met Danjo samen. Danjo had een groupon geregeld van een Indiaas restaurant in Den Haag. Wij zijn altijd dol op Indiaas eten, alleen liep het anders dan gedacht. De Groupon zou voor een a la carte keuzemenu zijn van 3 gangen, maar bij binnenkomst zeiden ze dat het een vast menu was en dat we niet konden kiezen. Ze deden alsof Groupon ze had belazerd, maar het klonk meer alsof ze er niet goed over hadden nagedacht voordat ze de deal met Groupon aan waren gegaan. Al met al verliep de avond rommelig en was het voorgerecht het lekkerst. De kip van het hoofdgerecht proefde niet alsof het echt uit de tandoori-kleioven kwam en alles was wat flauw. Jammer, maar we hebben er samen wel om moeten lachen en lol gehad.

Zaterdag uit eten met de meiden bij Odysseus Palace
Dit weekend hadden Phaedra, Emilia en ik een meidenweekend, omdat Danjo zijn wijnweekend met vrienden had en Ferran uit logeren ging. De meiden wilden gyros eten, dus dat werd Grieks bij Odysseus Palace. Bij feestjes en braderieën zet dit restaurant altijd een kraampje voor de deur met overheerlijke broodjes gyros met huisgemaakte knoflooksaus, zo lekker! Het was echt leuk met zijn drietjes uit eten en als toetje namen de meiden op de terugweg een ijsje bij Luciano’s.

Zondag Maaltijdsalade met haricots verts, avocado, gerookte kip, geitenkaas en amandelen met frambozendressing
Omdat Danjo vandaag een high tea ging doen met zijn opa, en daar waarschijnlijk aardig vol van zou zitten, besloot ik een maaltijdsalade te maken. De frambozendressing heb ik uit het kookboek ‘Fresh’ van Annabel Langbein en het salade-idee uit het kookboek heb ik uitgebreid met dingen die ik lekker vind.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA