Bulgurtaart

Bulgurtaart
Ik ben dol op bulgur. Het plakt wat minder snel dan couscous en de smaak vind ik wat nootachtiger en voller. Ik koop altijd een grote zak bij de Turkse supermarkt.
Ik heb ook een recept voor een heerlijke bulgursalade, maar dat is voor later. Dit recept heb ik bedacht toen ik wat bulgur over had. Je kan toevoegen wat je maar lekker vindt, zoals olijfjes, gedroogde tomaatjes, stukjes kip, garnalen, noem maar op.

Ingrediënten:
– restje gare bulgur (door de mijne zaten rozijntjes en pijnboompitjes)
– 100 gram feta, verbrokkeld
– wat blaadjes munt, fijngesneden
– 1 ei
– 1 eetlepel bloem
– olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet deze in met wat olijfolie. Ik vind het altijd makkelijk om eerst een prop te maken van het bakpapier, zodat het soepeler wordt en makkelijker in de vorm te krijgen is. Roer de bulgur een beetje los en voeg de feta en munt toe. Klop het ei los en roer dat samen met de bloem door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper en schep het mengsel in de bakvorm. Besprenkel met wat olijfolie en zet circa 25 minuten in de oven. Het is lekker als er een korstje ontstaat. Lekker voor de lunch met een dotje hummus, wat yoghurt en een fris rucolaslaatje erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plaats een reactie