Kipkebabs met avocadodip van Jamie

Dit recept komt uit ‘Jamie doet’ en is een lekkere lichte maaltijd of lunch. Ik maakte er nog een lekkere frisse tomaatkomkommersalade bij. Ik grilde de kip op onze watergrill, dat geeft altijd direct een heerlijke grillsmaak.

Ingrediënten:
4 personen
4 stukken kippenborst of kipdijfilet (125 g elk), in hapklare stukken gesneden
4 Turkse broodjes of platbroden
1 citroen, in parten gesneden
Marinade:
een duimgroot stuk gember, geschild en geraspt
1 eetl. heet paprikapoeder
1 theel. kurkuma
1 theel. gemalen koriander
3 eetl. olijfolie
zeezout en peper
Avocadodip:
2 rijpe avocado’s
1 theel. gemalen komijn
2 knoflooktenen, gepeld en fijngesneden
1 groene of rode peper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
een klein bosje koriander, fijngehakt
2 eetl. extra vergine olijfolie
sap van 1 citroen

Bereiding:
Meng alle ingredienten voor de marinade met een goede snuf zout en peper. Meng de kipstukjes met de marinade, dek af en laat minimaal 30 minuten marineren.
Maak de avocadodip. Halveer de avocado’s, haal de pitten eruit en lepel het vruchtvlees in een kom. Voeg alle overige ingredienten toe en prak met een vork of pureestamper. Maak hem zo fijn als je zelf lekker vindt. Breng op smaak en dek af.
Grill de spiesen in een grillpan of op een grill of bbq. Grill ongeveer 5-7 minuten zo nu en dan omkerend. Warm ondertussen je broden op in een pan of oven.
Scheur je broden doormidden en snijd open met een mes. Doe er een lekkere dot avocadodip op en doe er de kip op. Serveer met de partjes citroen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA