Weekmenu week 2

Maandag Bloemkool met kaassaus, slavinken en gekookte aardappelen
Vandaag moesten we allemaal weer aan het werk en naar school. We begonnen de week met aardappelen, vlees en groenten, jammie!

Dinsdag Penne met pestosaus
Vandaag maakte Danjo een pasta uit het boekje Boodschappen van de Hoogvliet. Het oorspronkelijke recept is met ravioli, maar wij gebruikten penne en Danjo maakte zelf pesto door zongedroogde tomaten te pureren met knoflook. De crème-fraiche geeft het een lekker volle smaak.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Kabeljauw met venkel en crème-fraiche van mam, met aardappelpuree, sperzieboontjes en salade
Ik had nog venkel in de koelkast liggen, dus maakte dit heerlijke en makkelijke ovengerecht van mijn moeder.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Rendangballetjes met paksoi en rijst
Vandaag begon ook de tennis weer voor de meiden en maakte ik dit makkelijke gerecht uit de Allerhande. De rendang was wat pittig voor de kids dus voor hen maakte ik een variant met ketjap. De kant en klare biologische gehaktballetjes van de Albert Heijn vielen niet tegen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Mexicaanse Tomatenpaprikasoep
Vandaag aten we dit soepje en liet ik de gehaktballetjes uit het recept weg voor een vegetarische versie. We aten het met crème-fraiche en zelfgemaakte guacamole.
Ik ben vergeten er een foto van te maken.

Zaterdag Stokbrood met kaasjes
Vandaag waren we voor de lunch met mijn ouders sushi gaan eten bij Yuniku en konden we ’s avonds geen pap meer zeggen. De kids aten kindertapas, die deze keer bestonden uit kaas, brie, kleine droge worstjes, komkommer, kruidenboter, paprika, tomaatjes, gebakken eitjes en yoghurt om in te dippen. Danjo en ik aten stokbrood met Franse kaasjes.

Zondag Garnalen met venkel, pernod en feta
De kids hadden vandaag iets anders gekozen voor het eten en maakten het grotendeels zelf. Krokante kipkluifjes met gebakken aardappelen, sperzieboontjes en courgette.
Wij aten een heerlijk gerecht uit het kookboek ‘Nopi’ van Yotam Ottolonghi en Ramael Scully. Het is een bijzonder gerechtje wat je ook goed kan maken voor een etentje, maar tegelijkertijd is het ook niet heel lastig. Ik heb er niet speciaal pernod voor gekocht, maar mijn ouders hadden nog een fles sambuca staan. Die is wel wat zoeter, maar dat werkte verrassend goed, zo samen met het zoute van de feta. Danjo heeft wel acht keer gezegd dat hij het zo lekker vond. Een knapperig stokbroodje erbij en we waren blij.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA