Weekmenu week 33

Maandag Valessburger, krieltjes en bloemkool met kaassaus
Vandaag een simpele vegetarische maaltijd en bloemkool met kaassaus is één van onze favo’s, dus altijd goed.

Dinsdag Pastasalade met pesto, feta courgette en meloen
Deze pastasalade heeft Danjo al eerder gemaakt en dat vonden we zo lekker, dat we hem deze week nog een keer hebben ingepland. En hoewel Ferran er de eerste keer de meloen uit viste, at hij het nu gewoon, dus inderdaad, vaker aanbieden werkt. Een heerlijke zomerse salade. Danjo maakte het met verse pesto, nog lekkerder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Gehaktballen met gekookte aardappeltjes en witlofsalade
Vandaag was ik eigenlijk van plan om albondigas te maken, maar ik had nog witlof en voor het gemak maakte ik gewone gehaktballen erbij, ook lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Pintxos
Vandaag had ik zin in een speciaal avondje, dus ik maakte pintxos van Rachel Khoo. De kids wilden spontaan ook tapas eten, dus voor hen maakten we kindertapas: blokjes kaas, mozzarella, olijven, komkommer, tomaatjes, paprika, droge worst, meloen met ham en stokbrood.
Voor ons maakte ik roomkaaspepadews met artisjok, meloenblokjes met rauwe ham en courgettelinten, stokbroodjes met crème-fraîche, augurkjes, mosterd en tonijn, little gems met mosterdvinaigrette en baskische kaas, stokbroodjes met concassé van tomaat, gebakken garnalen met bieslook en witlofschuitjes met blauwe aderkaas, druifjes, extra vergine olie en een drupje balsamico azijn. Dat was smullen!

Vrijdag Sushi
Vandaag gingen de meiden met oma naar Jeugdland in Rotterdam en uit logeren en besloot ik met Ferran, samen met mijn vriendin Kim en kids, naar Blijdorp te gaan. We namen het ervan en bleven tot sluitingstijd, dus toen we thuis kwamen, bestelden we sushi bij ‘onze’ Suki, waar de dragon volcano roll met geflambeerde mayonaise onze favo blijft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Makkelijk
Vandaag hadden we een high tea gedaan met de ouders van Danjo en hadden we niet zo’n trek. Voor de kids maakte ik een pasta met avocadopesto, mozzarella en tomaatjes/paprika. Wij aten later nog een tosti en vers roggebrood met roomboter.

Zondag Fons Hof
Vandaag zijn we met onze culiclub iets niet culinairs gaan doen, namelijk naar de Linnaeushof. Dat was erg leuk en als afsluiter zijn we naar Fons Hof gegaan in Haarlem, een adresje waar Manja en Angelo vaker aankeren. Ze zijn bekend om hun zelfgemaakte snacks. Danjo en ik probeerden de rundvleeskroket, bamibal en kaassoufflé (de laatste is niet zelfgemaakt, denken we). De rundvleeskroket was lekker groot, goed gevuld en smaakvol. Ook de bamibal was lekker, normaal neem ik dat nooit, maar deze was goed op smaak en smeuïg.

Fons Hof