Weekmenu week 42

Maandag Pompoenlasagne en kindertapas
Vandaag gingen we lekker verder met vakantie vieren. Ferran ging gewoon naar de kinderopvang en wij gingen met de meiden naar Corpus. Hierna gingen we naar het strand van Noordwijkerhout waar we eerst neerstreken bij Hoogies waar ze erg lekkere zelfgemaakte patat hebben met aardappelen uit de streek en we namen er een grote portie kibbeling bij. ’s Avonds aten we lasagne met pompoen, spinazie en blauwe kaas van Yvette van Boven die we nog in de vriezer hadden liggen. Voor de kids maakte ik een bordje met kindertapas; kleine hapjes, zoals worstjes, kaasjes en rauwkost, lekker makkelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Kipstoof met appel
Vandaag hebben we een ochtendje paddenstoelen gezocht bij kasteel Duivenvoorde en heel veel kastanjes geraapt. Ik had er wilde plannen mee, maar het pellen ging zo lastig dat ik het uiteindelijk maar heb opgegeven. Daarna hebben we lekker geluncht met broodjes pompoenhumus en avocado en broodjes filet americain, Franse mayo, chilisaus, rode uitjes, augurkjes en ei. ’s Avonds maakte ik een receptje uit de Allerhande, gestoofde kip met stukjes appel en sperzieboontjes. Ik voegde nog een scheutje witte wijn toe en maakte gebakken krieltjes in plaats van gekookte aardappelen erbij.

Woensdag Indisch eten van Istana
Vandaag zijn we in de ochtend naar een recreatieplas gegaan en hebben we in de avond eten gehaald bij Istana, een Indonesisch restaurant in Den Haag. We aten bij mijn ouders en we hebben lekker gegeten. Vooral de satés waren erg lekker. We hadden nog zoveel over dat mijn moeder er nog een avond van kon eten en wij heel veel naar huis hebben genomen.

Donderdag Katenburger met zuurkool en verse friet
Vandaag hadden we een dagje musea gepland in Leiden (Naturalis en Volkenkunde). ’s Avonds maakte ik een receptenkaartje van de Lidl, een katenburger op een bedje van zuurkool en gebakken appel, met daarop gebakken pastinaak en ui met mosterdmayonaise en verse boerenfriet. Bij de thee hadden Danjo en ik nog gebakjes van Soetenso in Leiden. Die waren erg lekker en zeker een aanrader als je zin hebt in een lekker taartje en iets anders dan anders wil. Het zijn ook echt plaatjes, op die van Danjo zaten zelfs glitters. Ik had een perentaartje met gepocheerde peer, cakebeslag en karamel en Danjo een bombe van chocolade mousse met een binnenkant van gezouten karamel en bodem van kokos.

Vrijdag Tagliatelle al ragu (vleessaus)
Vandaag verrasten we de kids met een weekendje vakantiepark in Limburg. Ik had thuis al ragu gemaakt, van mijn favoriete recept van Jamie Oliver, die ik binnenkort op mijn site zal posten. Na een dagje zwembad aten we vroeg de ragu om daarna naar de minidisco te gaan.

Zaterdag Papakoeken
Elke vakantie maakt Danjo wel een keertje zijn papakoeken (pannenkoeken), dus deze dag was het zover. Lekker met stroop, suiker met citroen, spek, kaas en spek/kaas.

Zondag Sushi
Vandaag kwamen we terug van vakantie en bestelden we in de auto alvast sushi bij ons favoriete bezorgrestaurantje Suki. Een kwartier nadat we thuis kwamen werd het bezorgd en smulden we van nigiri’s, loempia’s, edamames, dragon vulcano roll (met gefrituurde garnaal , groene asperge en geflambeerde mayonaise) en een mix van drie andere inside out sushi’s, zo lekker.