Gegrilde ananas met chili, munt en basilicum van Gizzi

Dit recept is uit het kookboek ‘Skinny weeks and wicked weekends’ van Gizzi Erskine, een heerlijk boek, alleen maak ik de skinny recepten soms wat minder skinny, maar dat is een kwestie van smaak. Dit dessert valt onder een skinny recept.

Ingrediënten:
1 eetl. lichtbruine basterdsuiker
1 eetl. ongezouten boter
1 eetl. donkere rum
een handvol munt, in reepjes gesneden (ik heb 1 theel. gedroogde munt gebruikt, want ik had geen verse in huis)
10 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
1 theel. specerijenmix (ik gebruikte piment, maar 5 spices kan bijvoorbeeld ook)
1/2 middelgrote ananas, geschild, de kern verwijderd en in plakken van 2 cm gesneden
een snufje gedroogde chilipepers
1 theel. kaneel

Bereiding:
Doe de suiker, boter, rum, munt, basilicum en de specerijenmix in een kleine steelpan en meng goed. Breng aan de kook en kook 1-3 minuten, tot de vloeistof stroperig is. Zet opzij.
Verhit een grillpan tot hij rookt. Smeer elke plak ananas met een borsteltje in met de saus en bestrooi met de chilipepers en kaneel. Leg de ananas in de pan en bak 4-5 minuten aan elke kant of tot de plakken een beetje zwart zijn. Doe dit in gedeeltes. Serveer warm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA