Wie ben ik?

Ik ben Chantal, 40 jaar en ben getrouwd met Danjo en heb drie lieve kindjes; Phaedra en Emilia van 11 jaar en Ferran van 6 jaar. Het zijn ook echte lekkerbekjes en kijken of helpen al vaak mee in de keuken en bedenken kookideetjes voor ons weekmenu. Als gezinnetje vinden we het ook heel leuk om te reizen. Zo hebben we toen Phaedra en Emilia 3,5 jaar waren 3 maanden door Australië gereisd. Mijn hobby’s, naast alles wat met eten te maken heeft, zijn leuke dingen doen met ons gezinnetje, familie en vrienden, op vakantie gaan, lezen en yoga.

Waarom deze blog?

Feelingfoodtoday ben ik begonnen omdat ik het liefst continue met eten en alles wat met eten te maken heeft bezig ben en een uitlaatklepje zocht voor al mijn ideeën en gedachten.

Mijn passie voor eten en koken is me met de paplepel ingegoten. Mijn moeder komt uit Indonesië en mijn vader is in Frankrijk geboren en getogen, en van origine Spaans. Dit betekende dat ik als kleutertje sperzieboontjes oogstte in de moestuin van mijn Spaanse ‘tonton’ en onder andere genoot van tortilla en albondigas met vers geplukte peterselie in Zuid-Frankrijk en op de basisschool steevast in klasgenotenboekjes bij lievelingseten opschreef ‘Indisch eten en alles wat mijn moeder maakt’. Op de basisschool had ik een kleine kinderkookboekencollectie en was ik vaak in de keuken te vinden, waar mijn ouders me volledig vrij lieten, hoewel het niet altijd geslaagd was. Ik heb in die tijd zoveel gekookt, dat ik nog steeds weleens recepten tegenkom waarvan het vanzelfsprekend is dat ik het ooit heb gemaakt en als ik dan ga terugdenken moet dat dan al in mijn vroege jaren zijn geweest. Mijn lievelingsspelletje was vaak restaurantje waar ik, samen met mijn vriendje Adrian, ook een culikid, uitgebreide menukaarten voor ontwierp. De naam van het restaurant was de ‘Open Portemonnee’, niet erg uitnodigend…

In mijn tienerjaren raakte het koken een beetje op de achtergrond, maar toen ik mijn vriendje Danjo (nu mijn man) ontmoette op 18-jarige leeftijd en hij de kookkunsten van mijn moeder en mij dermate waardeerde, bloeide dat weer op en breidde ik in de loop der jaren mijn kookboekencollectie uit.

Ik ben dol op koken (zowel nieuwe recepten als familierecepten), uit eten gaan, etentjes organiseren, verjaardagsfeestjes verzorgen, in het buitenland op zoek gaan naar plaatselijke specialiteiten en kookboeken lezen.

Mijn blog zal daarom breed georiënteerd zijn van receptjes, weekmenu’s, kookboekbesprekingen, restaurantbezoekjes en producttips tot culinaire vakantieavonturen en eigenlijk alles wat maar in me opkomt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 gedachtes over “Wie ben ik?

Plaats een reactie