Weekmenu week 24

Maandag macaroni met ham en kaas van mam
Vandaag weer een makkelijke maaltijd en meteen een familieklassieker. Zoals bijna bij alle familieklassiekers weet ik geen hoeveelheden, dus dat was voor Danjo even lastig, want hij kookte vandaag. Maar hij is met vlag en wimpel geslaagd, de meiden zeiden zelfs dat papa het lekkerder kan maken dan mama en ook mijn ouders, die ik een portie heb gebracht vonden het lekker. Bij deze macaroni eten we altijd ketchup. Voor de vitamientjes zetten we nog rauwkost op tafel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag bloemkool met kaassaus, gebakken krieltjes en Tivall cheeseburgers
Vandaag Hollandse pot, de meiden zijn dol op bloemkool met kaassaus, die ik altijd zelf maak. De Tivall cheeseburgers waren ook lekker, die hadden we nog niet eerder gegeten.

Woensdag harissa kip uit de oven en geroosterde groenten
Vandaag een recept van Ainsley Harriott. In plaats van harissa heb ik chilisaus gebruikt waar ik wat fijngemalen venkel, komijn en koriander aan heb toegevoegd, zodat het op harissa lijkt en dat was goed gelukt. Ik had namelijk geen zin om een potje te kopen, omdat ik het niet zo vaak gebruik. Verder heb ik kippendijen gebruikt. Voor de kids heb ik geen harissa op de kip gedaan en heb ik gewone aardappelen gebruikt, want ze zijn niet zo dol op zoete aardappelen. Erbij hadden we geroosterde courgette en aubergine met pikante humus en yoghurt. We vonden het een super recept. De combinatie van de zoete aardappel met het pittige van de kip is heerlijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag uit eten en de thuisblijvers vissticks, doperwtjes en puree
Vandaag ben ik met mijn vriendin Annemiek uit eten geweest in Amsterdam, waar ik ook een blog over heb geschreven. De thuisblijvers aten vissticks met doperwten en puree. Ik ben niet zo’n fan van vissticks, dus perfect om te eten als ik er niet ben.

Vrijdag ricotta uit de oven en hapjes
Vandaag aten we ricotta uit de oven. Ik maak dat wel vaker van een restje ricotta, maar nu maakte ik het als onderdeel van een ‘hapjesmaaltijd’. Ik maakte erbij gebakken groene paprika met sjalotjes en gebakken champignons in een knoflookroomsausje. Verder hadden we er Italiaanse vleeswarentrio bij met parmaham, salami en coppa di Parma, tapenade, kruidenkaas, olijven en cambozola. Samen met een stokbroodje een lekker maaltje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag high tea en de thuisblijvers crêpes
Vandaag ging ik met mijn moeder nog voor moederdag een high tea doen bij Savarin, waar ik een blog over heb geschreven. We hadden zoveel gegeten dat we geen trek meer hadden in avondeten. Danjo maakte thuis ‘papakoeken’ (crêpes).

Zondag eendenborst, groenten en rijst
Vandaag aten we eendenborst op een Aziatische manier en we aten er rijst bij voor een volledige maaltijd. Het recept is van Ainsley Harriott en het was zeer geslaagd. De groenten erbij waren ook lekker en gevarieerd. Ferran bleef ervan eten.
Ik heb wat meer hoeveelheden gebruikt van de verschillende groenten en heb de chilipeper weggelaten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA