Weekmenu week 42

Maandag uit eten bij de Italiaan in Dedemsvaart
Vandaag was de laatste dag in Slagharen en we hadden besloten om de hele dag nog in het park en zwemparadijs te blijven, een hapje te eten in de buurt en dan naar huis te rijden. We hadden trek in pizza of pasta en vonden een Italiaans restaurant in Dedemsvaart op het marktplein. Dit bleek een goede zet te zijn. De pizzabakker gooide het deeg in de lucht om mooie dunne bodems te krijgen en mijn spaghetti met kip, champignons, broccoli, rode peper, gorgonzola en tomatenroomsaus was top.

Dinsdag Kaasschnitzels met spinazie a la crème en gekookte aardappeltjes
Vandaag even een Hollandse hap na vier dagen fastfood. De kaasschnitzels waren van de Lidl en vond ik wat aan de zoute kant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Nasi goreng met ketjapspeklapjes
Vandaag weer een makkelijk maaltje, omdat het vakantie is en ik samen met mijn vriendin Cindy en onze kids naar de Ballenbak ben geweest. De rijst voor de nasi goreng had ik de dag tevoren al gekookt en los geroerd, zodat de rijst de volgende dag goed droog is, perfect voor nasi goreng. Ik had deze keer een roerbakmix met peultjes en kool van de Lidl, erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag Broodje vis met koolsalade en toe clafoutis

Vandaag kwam mijn vader eten en hij is een visfan. We aten broodjes vis naar een recept van Annabel Langbein. Erbij hadden we een koolsalade en omdat we nog wel een gaatje over hadden na het eten, maakte ik nog een clafoutis met verse pruimen.

img_2270

Vrijdag Penne met kipdijfilet, champignons, spinazie en roomsaus
Vandaag had ik met collegaatjes een workshop visagie in de avond en kookte ik voor Danjo en de kids penne met kip, spinazie en champignons. Danjo en ik hebben dit gerecht ooit in Praag in een restaurant gegeten en inmiddels is het een familiefavoriet.
Zelf at ik bij de McDonald’s omdat die naast de make-up studio zat.

Zaterdag Gehaktballen met rodekool en gekookte aardappeltjes
Vanavond ging ik uit eten met mijn vriendin Annemiek en maakte ik voor de thuisblijvers gehaktballen, zoals mijn moeder ze maakt. Wij eten dat altijd met rodekool met appeltjes en gekookte aardappeltjes. Als de gehaktballen over zijn eten we ze de volgende dag vaak op brood met een lekkere lik pittige mosterd.
Annemiek en ik zijn uit eten geweest bij de Queen of Hearts, een pub in Zoetermeer waar ik eerder al een blog over schreef. Je eet hier altijd erg lekker, terwijl je dat aan de buitenkant van de pub misschien niet zou verwachten. Annemiek had een zwaardvisfilet van de grill met appel en saliecrème-fraiche en ik brie in bierbeslag met een fijne kruidendressing en zoete aardappelchips. Beide gerechten waren erg lekker. Als toetje namen we allebei een brownie, Annemiek met hazelnootijs en ik met aardbeien en de brownie was lekker warm met een krokant korstje, top!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Rib-eye met zelfgemaakte frietwitlofsalade met appel en stoofpeertjes
Vandaag is het weer eens een keer ‘steak en frietjesdag’. We hadden in de vriezer nog rib-eye liggen die Danjo heeft gekregen voor zijn verjaardag van mijn vriendin Bianca. Haar vriend werkt bij de Keurslager in Wassenaar, dus dat zit wel goed. De rib-eyes heb ik voor het grillen ingesmeerd met rozemarijnolie en dat was geslaagd. Op de grill had het vlees een krokante korst gekregen, smullen! Voor het herfstaccent heb ik er stoofpeertjes bij gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA