Dubbel bereide sukade

Ik heb dit gerecht eens gegeten in een restaurant en besloot het voor de eerste keer zelf te maken voor de culiclub. Het is heel makkelijk en erg lekker. Je stooft de sukade eerst gaar in een heerlijke bouillon met kruiden en groenten en voor het eten bak je de sukade af in roomboter met rozemarijn. Het resultaat is een supermals stukje vlees met een krokant korstje, het beste van twee werelden; stoven en bakken.

Ingrediënten:
4 personen
800 gram sukade aan een stuk, maar plakken kunnen ook
1 ui, in parten
1 wortel, in stukken
1 stengel bleekselderij, in stukken,
4 tenen knoflook, gepeld
2 laurierblaadjes
paar takjes tijm
2 runderbouillonblokjes
zout en peper
roomboter
paar takjes rozemarijn

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bestrooi de sukade met zout en peper en bak in de hete boter in een ovenbestendige pan rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak in het resterende vet de ui, wortel, bleekselderij en knoflook wat aan. Voeg de laurierblaadjes en takjes tijm toe en roer even. Verkruimel de bouillonblokjes over de groenten en leg de sukade terug in de pan. Schenk er zoveel water bij zodat de sukade net onder staat en breng aan de kook. Leg er een stuk folie overheen en dek af met een deksel. Zet in de oven voor 4-5 uur. Laat afkoelen in de pan.
Als je sukade aan één stuk gebruikt snijd je voor het bakken plakken van 1 cm af. Als je stukken gebruikt dep je die droog. Verwarm in een koekenpan een flinke klont boter, voeg wat takjes rozemarijn toe en leg de plakken sukade erin. Pak rondom bruin totdat er een krokant korstje op zit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA