Gebakken paddenstoelen met knolselderij en snijbiet

Dit recept komt uit het boek ‘Lekker eten zonder vlees en vis’ van Andy McDonald. Het kookboek is ingedeeld volgens de seizoenen, dus dit is een heerlijk herfstrecept met paddenstoelen. Het oorspronkelijke recept is met cantharellen, maar die kon ik niet vinden, dus ik heb een mix van paddenstoelen genomen. Het is een zeer gevarieerd en voedzaam hoofdgerecht.

Ingrediënten:
4 personen
1 knolselderij
1 takje tijm
400 g cantharellen
4 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 scheut olijfolie
150 ml crème fraîche
1 bos (rode) snijbiet
80 g roomboter

Bereiding:
Maak de knolselderij schoon en snijd de groente in blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal en strooi er tijm overheen. Rooster de blokjes ongeveer 15 minuten in de oven. Bak de cantharellen met 2 teentjes knoflook en de gesneden sjalotjes in olie. Voeg de crème fraîche toe aan de cantharellen, zodat het gerecht lekker romig wordt. Snij de snijbiet klein: de stelen in schuine reepjes, de bladeren heel fijn. Kook de reepjes steel ongeveer 5 minuten. Bak de gare reepjes samen met de fijngesneden bladeren kort met 2 teentjes knoflook en boter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA