Bombay kip van Jamie

Dit recept is uit Jamie’s superfood. Ik heb in dit recept gewone langkorrelige Surinaamse rijst gebruikt. Verder heb ik wel een hele bloemkool gebruikt, maar wij eten het dan ook niet met zijn tweetjes. Ik heb Griekse roomyoghurt gebruikt en geen rode peper. Als kerriepoeder gebruik ik altijd de garam masala van Jonnie Boer, erg lekker en tot slot heb ik 8 kippendijfilets zonder bot gebruikt in plaats van de kipfilets.

Ingrediënten:
2 personen
100 g bruine rijst
½ kleine bloemkool (eventueel)
½ bosje munt
6 el yoghurt
1 citroen
1 tl kurkuma, 1 tl kerriepoeder, 1 tl komijn, 1 tl zwart mosterdzaad (bruin kan ook, dat geeft een hetere smaak)
1 el balsamicoazijn
2 tenen knoflook
3 cm gemberwortel
2 kipfilets van 120 gram elk
4 ongebakken papadums
60 g jonge spinazie
1 verse rode peper

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bloemkool in dunne plakjes, doe ze in een zeef en hang die boven de pan rijst. Ik heb de rijst in een rijstkoker gekookt en heb de bloemkool apart 15 minuten gestoomd.
Het sausje maak je door de munt, 3el yoghurt en de helft van het citroensap te mixen in een blender of keukenmachine. Zet apart.
Maak de marinade in dezelfde blender. Meng de knoflook, gember, 3 el yoghurt, balsamicoazijn , kurkuma, kerrie en het overgebleven citroensap. Maak kleine inkepingen in de kipfilet (kipdijen) zodat hij de marinade goed opneemt. Wentel de kip in de ovenschaal door de marinade. Voeg de gestoomde bloemkool toe. Zet de kip ca. 30 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven tot de kip al lichtjes bruin wordt. Leg de papadums 30 seconden in de magnetron. Houd dit goed in de gaten, want je moet de magnetron stoppen zodra ze mooi volledig zijn opgebold, anders kan het opeens beginnen te schroeien.
Snijd de kip in plakjes en maak de borden op met de bloemkool, rijst en spinazie. Sprenkel de dressing erover, strooi er wat fijngesneden rode peper en jonge muntblaadjes over. Serveer er de papadums bij. Ik deed er ook nog wat mangochutney bij, erg lekker dat zoete pittige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA