Weekmenu week 48

Maandag Kiprollade met krieltjes en retrosalade van mijn oma
Vanavond trapten we de week af met een makkelijk maaltje, een lekkere scharrelkiprollade van de AH die ik klaarmaakte in de oven en dus geen omkijken naar had. Gebakken krieltjes erbij en een salade die mijn oma vroeger al maakte, dus dit heet bij ons omisla; kropsla met komkommer tomaat en ei, lekker met slasaus.

Dinsdag Wraps met gestoofde schouderkarbonades, ananassalsa, guacamole en crème-fraîche
Vandaag had ik gepland om hamschijven langzaam te laten stoven in ananassap, maar hamschijven waren niet zo makkelijk te verkrijgen. Ik had daarom schouderkarbonades genomen en bedacht me dat het vlees wel lekker was op een wrap. Ik had er een leuke foto van gemaakt, maar Danjo heeft die weggegooid.

Woensdag Schnitzel, gewikkeld in parmaham met spaghetti en tomatensaus en gebakken courgette
Vandaag een lekker receptje van Gizzi, de schnitzels waren superlekker, ze bleven mals door de parmaham en de salie door het paneerlaagje was ook erg lekker. De pastasaus vonden we niet heel bijzonder, maar wel grappig dat in het recept kerstomaatjes uit blik stonden en die er ook bleken te zijn bij de AH.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Uit eten bij India Palace
Vanavond ging ik met mijn vriendinnen Cindy en Martine eten bij een lekker Indiaas restaurant waar ik al eerder een blog over heb geschreven. Het eten was deze keer ook erg lekker, alleen vonden we de service wat minder. De portie van 2 voorgerechtjes kon niet uitgebreid worden naar drie, een bijgerecht salade kon niet geruild worden voor een groentecurry, als je een restje wilde meenemen moest je 50 cent betalen voor het bakje en de Indian tea (chai latte) kon niet meer gemaakt worden.

Vrijdag Savooiekool met gekookte aardappeltjes en valess
Vandaag een makkelijke maaltijd, want ik was ook druk bezig met voorbereidingen voor mijn verjaardag. We aten savooiekool gesmoord in boter, heel simpel, maar de kool heeft zo’n volle smaak dat het heerlijk was. Erbij simpele gekookte aardappeltjes en valess met Gouda kaas.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag en Zondag
Feestweekend! Dit weekend was ik jarig en vierden we Sinterklaas. Ik heb daar apart een blog over geschreven.