Weekmenu week 38

Maandag Superpastasalade met tonijn feta en krokante cayennekruimels
Dit recept is van Jamie Oliver en is een “superfood”. Het is makkelijk om te maken, maar ik zou er voor de smeuigheid wel iets meer yoghurt in doen. Verder lekker pastaatje!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dinsdag Paksoi met gehakt
Dit recept heeft Danjo een paar weken geleden gemaakt en is erg makkelijk en lekker. De kids vinden het ook lekker, dus een winner! Wederom hebben we er geen foto van gemaakt.

Woensdag Broodje zelfgemaakte shoarma met koolsalade
Vandaag maakte ik broodje shoarma, maar ik heb eigenlijk nog niet echt een lekkere kant en klare shoarma geproefd. Daarom besloot ik het zelf te maken. Ik mengde kipdijfiletreepjes met wat kruiden en zout en bakte die krokant. Op het eind deed ik er een in halve ringen gesneden ui en groene paprika in reepjes bij en dat was een lekkere aanvulling. Op de broodjes deden we sla, komkommer, tomaat, daarop de shoarma en knoflooksaus/yoghurt en chilisaus/ketchup. Wortelkoolsalade erbij en we hebben lekker gegeten.

Donderdag Feestje van werk
Vandaag hadden Danjo en ik een feestje van mijn werk en pasten de ouders van Danjo op de kids. Die aten Hollandse pot en wij hadden een walking dinner.

Vrijdag Supergroene spaghetti met salade caprese en tartaar
Vandaag maakte ik de supergroene spaghetti van Jamie Oliver met 5 ingredienten en Emilia maakte een salade caprese. De supergroene spaghetti moest eigenlijk met cavalo nero, maar die kon ik niet vinden, dus ik heb het met boerenkool gemaakt en dat ging heel goed.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zaterdag Gestoofd rundvlees met jeneverbessen, rijst en Mexicaanse salade
Vandaag aten we een lekker stoofpotje van Jamie. Het originele recept is met hertenvlees, maar ik heb rundvlees gebruikt. Erg lekker met groenten en aardappeltjes erin. Erbij rijst, krokante tortilla’s en Mexicaanse salade met vers gegrilde mais, tomaat, komkommer, lente-ui, koriander en olijven.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zondag Kabeljauw met venkel en crème-fraiche, gebakken courgette en puree en als dessert vanille-ijs met in rode wijn gepocheerde peren en vijgen
Vandaag was ik van plan om vistajine te maken, maar ik had uiteindelijk niet zo veel tijd. Ik besloot een makkelijk recept van mijn moeder te maken, heerlijke kabeljauw uit de oven met venkel, knoflook, crème fraîche en witte wijn.