Moelleux van chocola met frambozensaus van Yvette van Boven

Dit recept is uit het boek ‘Home made zomer’ van Yvette van Boven. Al haar kookboeken vind ik geweldig. Dit recept kan niet tegenvallen, pure chocola met frambozen is altijd goed.

Ingrediënten:
4 stuks
80 g pure chocola
170 g boter, plus extra om mee in te vetten
1 eetl. melk
de zaadjes van 1 vanillepeul
30 g bloem
50 g bruine basterdsuiker
40 g amandelmeel
2 eieren, gesplitst
Frambozensaus
125 g (diepvries)frambozen
25 g suiker
het sap van 1/2 citroen
evt. 2 eetl. frambozenlikeur

Bereiding:
Maak eerst de saus. Doe alle ingredienten in een steelpan en breng ze aan de kook. Laat de frambozen op laag vuur in 3 minuten tot moes koken. Pureer met de staafmixer en laat de saus helemaal afkoelen. Zet in de koelkast tot gebruik.
Maak de moelleux. Smelt de pure chocola met de boter au bain marie. Voeg de melk toe en de zaadjes uit de vanillepeul. Roer van het vuur af de bloem, de bruine suiker en het amandelmeel door de gesmolten chocola. Klop de eierdooiers schuimig en schep door het beslag. Klop de eiwitten stijf in een aparte brandschone kom en schep deze als laatste luchtig door het beslag. Giet het beslag vervolgens in 4 goed ingevette ramekins. Bak ze in een op 170 graden voorverwarmde oven in 20 minuten bijna gaar. Het midden moet nog zacht zijn. Prik een gaatje in het midden en giet er een scheut koude frambozensaus in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA