Rijstpudding van Nigella

Dit recept is uit het boek ‘Nigella bijt’ en ik vind dit echt zo lekker. Het is je reinste comfort food, de geur van die borrelende pudding…

Ingrediënten:
per persoon
7 dl. volle melk
1 royale eetl. boter
2 tot 3 eetl fijne kristalsuiker of vanillesuiker
60 gram risottorijst
1/2 theel. vanille-extract van goede kwaliteit (als je geen vanillesuiker gebruikt
2 tot 3 eetl. slagroom

Bereiding:
Verhit de melk in een pan, liefs met een schenkrand, of zet de melk een paar minuten in een kan in de magnetron. Zet de pan van het vuur als de melk tegen de kook aan is (laat hem niet koken). Verhit de boter en een eetlepel van de suiker in een pan met dikke bodem en roer er, als ze tot een bleekgouden karamel zijn samengesmolten, de rijst door, zodat alle korrels met een kleverig filmpje bedekt worden.
Giet er, terwijl je voortdurend roert, in kleine hoeveelheden tegelijk, de melk bij. Wacht tot een scheut melk is geabsorbeerd voordat je weer wat melk toevoegt. Begin na een minuut of twintig te proeven of de rijst gaar is, maar bereid je erop voor dat het wel 35 minuten kan duren. Je wilt er misschien nog wat extra (hete) melk aan toe voegen, maar het kan ook zijn dat de rijst al goed smaakt voordat je alle melk erbij hebt gedaan. Wanneer de rijst is zoals hij moet zijn, dik, kleverig en romig, zet dan de pan van het vuur. Klop er nog een eetlepel suiker door (proef of je er nog wat suiker in wilt) , het vanille-extract en zoveel room als je lekker vindt. Maar als je geen room in huis hebt kan het ook alleen met boter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA